![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, ponieważ dodawany tekst nie zapisuje się nigdy wcałości do bazy MySQL i nie wiem z jakiego powodu. W Bazie tekst dodawany do komórki typu "text". Oto skrypcik:
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tekst zawiera znaczkek " - i baza dodaje do tego momentu?
Spróbuj wartości przesyłane do bazy zabezpieczyć funkcją mysql_escape_string() przy okazji zmniejszysz ryzyko ataku SQL Injection. -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No gitarka teraz mi tekstu nie ucina, ale zastepuje zanki typu cudzysłów itp. znakami unikowymi co niewcodzi w rachube. Chociaż bym mogł napisać skrypt który by zamieniał je zpowrotem w orginalne znaki ale nie ma jakiejś już gotowej funkcji czy coś, albo łatwiejszego rozwiązania problemu ?
EDIT: Sorka niekatualne. Porprostu te czudzysłowia które miałem nie były zwykłymi cudzysłowiami tylko jakimiś innym znakami . Ten post edytował qba10 12.04.2008, 20:58:32 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:35 |