![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem: mialem strone na 60free.ovh.org i wszystko działało ok. Teraz na komputerze zainstalowalem sobie VertrigoServ i wyskakuje mi taki błąd:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\ProgramFiles\VertrigoServ\www\twoja-ksiazka\admin\manage_users.php on line 62 no i nie iwme czym to jest spowodowane. pewnie chodzi o jakies ustawienia mysql. Jak by ktos wiedział to prosze o pomoc Ten post edytował bialy1500 9.04.2008, 13:02:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę poprawić tytuł wątku na zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole.
W ogóle proszę go zmienić bo łamie wytyczne Regulaminu dotyczące formułowania tytułów wątków. Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\ProgramFiles\VertrigoServ\www\twoja-ksiazka\admin\manage_users.php on line [b]62 Jest jasno napisane.Argument przekazany do funkcji nie jest poprawny. Funkcja spodziewa się argumentu będącego uchwytem do wyników zapytania, które zapewne się nie wykonało i przekazujesz jakiegoś null'a lub false'a. Błąd wystąpił w linii 62 skryptu manage_users.php. Czego nie rozumiesz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to dlaczego to mialo dzialac na serverze a teraz juz na tym postawionym na kompie nie chce?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo zapewne wyczyściłeś bazę danych. Kiedyś zapytanie zwracało wyniki a teraz nie zwraca. I w rezultacie wynik, który daje funkcja mysql_qury() jest inny.
Szczegóły poda Ci wróżka, może ona domyśli się co masz w kodzie. P.S. Coś mi podgrzewanie foteli w samochodzie średnio działa. Powiesz dlaczego bez oglądania samochodu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 1 Dołączył: 24.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz co jest tutaj:
Kod manage_users.php on line 62 i po kłopocie |
|
|
![]() ![]()
|
|
Kod <?php $i = 0; $result = $baza->query("SELECT u.login, u.user_id, u.reg_date, i.lastlog, u.active, i.book_count, i.surname, i.name FROM users AS u, users_info AS i WHERE u.user_id = i.user_id ORDER BY $sort $az"); while ($user = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) { $i++; $color = ($i % 2 == 0) ? '#F1F1F1' : '#D9D9D9'; $aktywny = ($user['active'] == 1) ? 'tak' : 'nie'; ?> to jest czesc tego kodu a linijka 62 to : Kod while ($user = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) a co do tych siedzien to moze to byc mata grzewcza. Moze sie spirale przepaliły:P Ten post edytował bialy1500 9.04.2008, 13:52:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@bialy1500: drugi raz już dzisiaj proszę Cię o używanie bbcode. Trzeciej razy nie będzie. Popraw to szybko, bo zamknę.
@mike: założę się, że bezpiecznika nawet nie sprawdziłeś ;-) -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
to nikt nie zna przyczyny? juz nawet baze jeszcze raz utworzylem myslalem ze cos taam namieszalem ale nic nie pomogło. w tym momencie juz z tego nic nie wiem
|
|
|
![]()
|
|
Napisałem Ci. Zapytanie nie zwraca wyników, lub zwraca niepoprawne.
Czego jeszcze oczekujesz? P.S. Masz ostatnią szansę spełnić moją prośbę z pierwszego mojego posta w tym wątku. P.S.2 Jeśli zapytasz "jaką?" zamknę go od razu. |
|
|
![]()
|
|
zmienilem temat. a oczekuje jeszcze tego zeby ktos mi powiedział jak mozna sobie z tym poradzic.
napisales: Cytat Bo zapewne wyczyściłeś bazę danych. Kiedyś zapytanie zwracało wyniki a teraz nie zwraca . zrobilem baze jeszcze raz iwiec teraz powinno cos zwracac. ale to tez okazalo sie bezcelowe.
|
|
|
![]()
|
|
1.
zrobilem baze jeszcze raz iwiec teraz powinno cos zwracac. ale to tez okazalo sie bezcelowe. No to sprawdź co zwraca funkcja, której wynik przekazujesz do mysql_fetch_array() Bądź kreatywny.Najczęstsze błędy, punkt 1. i 2. pomoże Ci znaleźć błąd. 2. Zamykam. 3. Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole Cytat Tytuł powinien przybliżać użytkownikom problem.
Tytuł tematu należy poprzedzić odpowiednim znacznikiem: [php] [html] [js] [mysql] [oracle] ... w zależności o tematyki, jaka będzie poruszana. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:29 |