Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML] Deklaracja DOCTYPE
The Night Shadow

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jest kilka najpopularniejszych. Znalazłem sporo artykułów na temat tego, co to jest, z czym to sie je i do czego służy, ale nie znalazłem info o tym jakie są różnice między jedną, a drugą deklaracją. Której najlepiej używać, tak by programować możliwie najlepiej.

Wobec tego pytanie do was, czy jesteście wstanie odpowiedzieć na pytanie, której deklaracji używać najlepiej i dlaczego?

Druga kwestia, czy istnieje walidator W3C offline np. dla FF? Mam coś co sprawdza składnię html, ale są spore różnice w walidatorze online organizacji W3C.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
artega

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Jest kilka najpopularniejszych. Znalazłem sporo artykułów na temat tego, co to jest, z czym to sie je i do czego służy, ale nie znalazłem info o tym jakie są różnice między jedną, a drugą deklaracją. Której najlepiej używać, tak by programować możliwie najlepiej.

DOCTYPE z programowaniem nie ma nic wspólnego. DOCTYPE to deklaracja typu dokumentu, który opisuje określony standard języka znaczników. Sprawdź jaka jest różnica między trybem "udziwnień" a określonym standardem tutaj
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:11