![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: Bolesławiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z połączeniem this.form.submit() i return confirmSubmit(). Dokładniej mówiąc, posiadam taki formularz:
Chciałbym pod niego podpiąć następującą czynność:
Jak rozwiązać problem? Ten post edytował Cysiaczek 26.03.2008, 22:06:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a do forma daj
pisane z palca ale jakos tak Ten post edytował skowron-line 25.03.2008, 13:21:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: Bolesławiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, w moim przypadku nie jest to rozwiązaniem. Opiszę to zagadnienie głębiej. Otóż funkcję mam zapisaną globalnie w osobnym pliku. Wygląda ona następująco:
Aktualnie polecenie usuniecia produktu jest wydawane za pomocą formularza w nastepujący sposób ,gdzie w value otrzymuje się nr id danego produktu. Teraz chciałbym tą funkcję tak podpiąć pod formularz, aby była ona wykonywana i jednocześnie po potwierdzeniu usuwaby produkt. Wstawiając ją w sposób widoczny poniżej otrzymuję tylko część efektu, produkt nie jest usuwany.
,gdzie "$smarty.const.DELETE_PRODUCT_ID" to nic innego jak wykorzystanie szablonów smarty, pozwalajacych w tym przypadku zastosować wiele języków (pod konkretną zmienna jest przypisany opis dla każdego z dostępnych języków). Nie mogę zatem wrzucic tekstu potwierdzenia (czyli w tym przypadku zmiennej $smarty.const....) bezpośrednio do funkcji, bo już np. w innym pliku treść zapytania będzie brzmieć inaczej (np. $smarty.const.DELETE_CATEGORY_ID). Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale to wytłumaczyłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/wacko.gif) . Proszę jakąś mądrą głowę o radę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może o to Ci chodziło ? :
A poza tym to po co przepisałeś funkcję confirm() na confirmSubmit() skoro nie zrobiłeś w niej nic ponad to co ona robi ? Ten post edytował arecki 25.03.2008, 16:57:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o zapoznanie się z zasadami pisania na forum Przedszkole a następnie przesłanie mi lub innemu moderatorowi poprawionego tematu wraz z linkiem do wątku.
Do tego czasu zamykam. pozdr. -- Poprawiony tytuł - otwieram (cysiaczek) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:55 |