![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zwracam się z takim problemem. Mam w bazie danych kilkanaście nazw drużyn piłkarskich. Chcę wsadzić je w tabelę, oraz żeby trzy pierwsze miały zielony kolor textu, trzy następne niebieski, 3 ostatnie czerwone, a 2 przed tymi czerwonymi różowy. Wszystko co pośrodku ma mieć inny kolor, który zdefiniuję. Użyję do tego css'a, to nie jest problemem. Problemem jest natomiast jak zrobić, żeby w tabeli posegregowało te drużyny w zależności od jakiegoś parametru i aby były prawidłowo pokolorowane. Ma to wyglądać mniej więcej w taki sposób: 1 Pogoń Szczecin 2 Legia Warszawa 3 Arka Gdynia 4 Lech Poznań 5 Wisła Kraków 6 Wisła Płock 7 Zagłębie Lubin 8 Górnik Zabrze (...) 13 Widzew Łódź 14 ŁKS Łódź 15 GKS Bełchatów 16 Śląsk Wrocław 17 Jagiellonia Białystok (Chcę zaznaczyć, że kolejność tych klubów, jak i wykorzystanie ich tutaj w żaden sposób nie jest zasugerowane moimi upodobaniami, poprostu napisałem tak, żeby łatwiej było zobrazować) Chodzi o to, żeby w momencie kiedy Pogoń Szczecin spadnie na miejsce 7, a Zagłębie Lubin wejdzie na 1, to żeby Zagłębie było zielone a Pogoń czarna. Ten post edytował Lord17 25.03.2008, 00:01:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 17.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustaw sobie zmienną odpowiedzialną za kolor i w odpowiednich momentach przypisuj odpowiednie kolory
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane w bazie są zmienne, zasady spadku/awansu, europejskich pucharów itp są niezmienne przed sezonem, więc je gdzieś zdefiniuj.
Przy czym dane wyciągnij posortowane po liczbie pkt. malejąco Ten post edytował Grzyw 25.03.2008, 00:09:11 -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:04 |