![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mój upload posiada banowanie na ip ludzi którzy wzucili plik po zalogowaniu sie jako administrator i nacisnieciu napisu Zbanuj któremu odpowiada nastepójący kod php
ja chciałbym jeszcze dodać mozliwosc banowania po wpisaniu IP w formulazu lecz nie wiem zabardzo jak to zapisać w php. + chciałbym jeszcze dodać banowanie na host dodam jeszcze ze banowanie na IP nie kozysta z bazy MSQL lecz z opisów typu .ip z góry dziękuje za odpowiedz.
Powód edycji: zmieniłem temat (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wrzuc zbanowane ip do bazy, wyciagnij ip danego uzytkownika ze zmiennej np. $_SERVER sprawdz czy jest w bazie przy pomocy in_array i pokazuj dla nich inna tresc, np. 'nie masz dotępu'
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie da się jakos bez bazy danych?? raczej sie da
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
moja wina, nie chcia;em napisac bazy a tabeli array. przy wczytywaniu pliku wrzucasz każda linijkę do tabeli i sprawdzasz czy in_array
-------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jesli masz tam jakis separator otwierasz za pomoca file() rozbijasz za pomoca explode() potem foreach na wszystko i spradzasz in_array() albo $zmienna == $_SERVER['REMOTE_ADDR']
P.S pokaz jak wyglada ten plik Ten post edytował marcio 24.03.2008, 19:50:50 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
a jezeli chciałbym zrobic samo banowanie poprzez wpisanie ip i nacisnieciu przyciusku ban.
tutaj jest skrypt odpowiadajacy za banowanie tutaj jest gotowy link który banuje Kod http://upload-triosat.pl/index.php?zbanujxD=82.160.6.131 i ja myśle nad sposobem aby zrobic to tak: (http://upload-triosat.pl/index.php?zbanujxD=[w to miejsce wsrawic formulaz do którego wstawia sie IP] ) - i to chyba trzeba by objąc zmienną lub czyms i obok tego dodać przycisk do którego zmienna dostarczała by wpisywane IP i wysyłało by to do zbanujxD tylko jak to zrobic w kodzie php ? z góry dz za pomoc ponawiam proźbe o odp |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wstawiasz sobie formularz w dowolne miejsce (gdzie chcesz):
dzieki z tym zrobiłem i działa jak zrobic banowanie na hosta teraz:> Ten post edytował Tabus 25.03.2008, 10:39:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:26 |