![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Zrobiłem Skrypt.
Skrypt Ten Zapisuje ip odwiedzającego,date i godzine wejscia na stronę:
Możesz wstawić to do dowlnej podstrony za pomocy:
To zapytanie Sql:
Mam nadzieje że się wam przyda |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Przenoszę do Algorytmy, klasy, funkcje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a przed czym ten system ma zabezpieczac poza zasmieceniem bazy danych?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 1 Dołączył: 2.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jakie IP otrzymasz jak ktos będzie się łaczył przez proxy ?
2. Jesli juz funkcja mysql to moze lepiej mysqli ? Mysql jest przestarzale i zalecane jest uzywac mysqli. 3.
czas i data jako varchar ? ip moze miec 200 znakow ? Uwierz mi, że nie czepiam się ale dobrze przeanalizuj swój kod (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
No tak trochę to jest tylko jako skrypt który będzie zapisywał ip które wchodziły na stronę i nic po za tym. Można to wykorzystać do dalszych skryptów. Tylko należało by pierw zoptymalizować ten skrypt. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Pozdrawiam, zgadzam się z przedmówcą. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chociaż to popraw na (na szybkiego):
wlasciwie id mozesz dac na mediumint, czy nawet smallint, w zaleznosci od tego ilu masz odwiedzajacych. Natomiast .php:
1. po oddzielac sobie i date i czas, jesli masz w jednej kolumnie mozesz sobie pozniej bez problemu rozdzielic 2. H:i:s oraz d-m-Y daje odpowiednio (5+1)+(5+1)=12B na rekord, datetime to 8B (to wygodny format). Jednak radzilbym Tobie zapisywac date w unixtime i bedzie zajmowac tobie tylko 4B To takie male uwagi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:40 |