![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z pozycjonowaniem w google. Wpisujac moja strone znajduje mi ją ale zamiast strony glownej znajduje podstrony, ktore normalnie ładują się do iframe'a. No i problem polega na tym, ze wchodzac z odnosnika w wyszukiwarce nie pojawia mi sie strona glowna tylko sa a podstrona. Co zrobic zeby wyszukiwarka zaindeksowla tylko stronę główna? z góry dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie proste ale skuteczne:
Ten kod generuje tekst w przypadku gdy strona nie znajduje się w ramce. Wstaw go do stron normalnie wyświetlanych w iframe. Skrypt można też zamienić na auto-przekierowanie, zamiast linijki document.write wstawiając
Ten post edytował Michu 20.03.2008, 21:27:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozwiazanie jeszcze prostsze i bardziej skuteczne:
usunac iframe z kodu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Skąd: zewsząd :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Protestuję.
Ifrejmy bywają bardzo pożyteczne i nie rozumiem ludzi którzy uparcie dążą do wyeliminowania takiej ciekawej funkcji. AxZx: Czy uważasz, że takie aplikacje jak phpMyAdmin czy wyszukiwarka obrazów google tracą na funkcjolaności przez użycie ramek? Dobra, zboczyłem z tematu, za co przepraszam. Ale uważam że jeśli to forum ma służyć pomocy, to post AxZx'a jest nie na miejscu. Ten post edytował Michu 21.03.2008, 00:32:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
porownujesz strony do zarzadzania trescia ze stronami ktore maja byc dostepne publicznie? miedzy innymi dla wyszukiwarek?
sam widzisz jaki jest problem:) lepiej zastosowac nowsze rozwiazania niz jakies iframe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Iframe rzeczywiście czesto po prostu przeszkadza. Można dać chociażby zwykłego DIV 'a z CSS{overflow:auto} i podmieniać treść AJAX'em. Jest to proste i nie zakłóca takich spraw jak indexowanie na google.
Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
tylko jak podmienisz tresc ajaxem to wtedy google tego nie zindeksuje. mozna przeciez normalnie wstawic tresc innej podstrony w to miejsce w zaleznosci od tego jaki url wpisze (albo kliknie) user.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, ale Ty mowisz juz o przeladowaniu strony. Mozna zrobić tak jak napisałem tyle, że domyślnie wkleić tam jakaś treść, która będzie widziana przez google.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 10:29 |