![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie.
Otóż mam w bazie pewne dane Wykonuję zapytanie $query_user_jezyk = mysql_query("SELECT * FROM jezyki where idklienta='".$myrow["idklienta"]."'"); $myrow_jezyk = mysql_fetch_array($query_user_jezyk); Uzyskuje wynik np. taki idj | jezyk | poziom | lata | projekty | stawka | idklienta 1 | c++ | biegle | 10 | 5 | 25 | 3 2 | cobol | dobrze | 3 | 4 | 30 | 3 I teraz chciałbym wyświetlić te dane w polach formularza więc stosuje poniższy kod (wycinek jego ) print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.myrow_jezyk["lata"].' " NAME="cplus_lat" ALIGN=""></TD>'; print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.myrow_jezyk["projekty"].' " NAME="cplus_proj" ALIGN=""></TD> '; print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.myrow_jezyk["stawka"].' " NAME="cplus_stawka" ALIGN=""></TD> '; Jest oki gdy chodzi o pierwszy wiersz, ale jak zapisać dane do formularza z drugiego wiersza zapytania Stosowanie np takiej notacji nie daje rezultatu. Ma ktoś jakiś pomysł ? Serdeczne dzięki. value=" '.myrow_jezyk[1]["stawka"].' " [php:1:fcafa32d6d]<?php ?>[/php:1:fcafa32d6d][php:1:fcafa32d6d]<?php [sql:1:fcafa32d6d][/sql:1:fcafa32d6d] ?>[/php:1:fcafa32d6d] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj BBcode to wtedy pogadamy
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:6325df943b]<?php
while ($myrow_jezyk = mysql_fetch_array($query_user_jezyk)) { //wyswietlaj } ?>[/php:1:6325df943b] latwiej znalezc forum niz manual?? to pierwsza lekcja polaczenia php z mysql!! -------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 19 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak się składa, że właśnie nie oto mi chodzi. jakbyś uwaznie przeczytał posta to byś pewnie wiedział a nie zgrywał cwaniaka. Muszę umieścić dane z tablicy otrzymanej w wyniku zapytania w różnych polach formularza. Pola są pod różna nazwą. Więc musze ręcznie wstawić dane z komórki tabeli do odpowiedniego pola formularza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze - troche szacunku. Ludzie tutaj piszą za darmo!! Jak sie nie podobają rady to dowidzenia. Poza tym pisz CO nie działa, a nie że COŚ nie działa.
[php:1:ab83ec1025]<?php print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.$myrow_jezyk["lata"].' " NAME="cplus_lat" ALIGN=""></TD>'; print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.$myrow_jezyk["projekty"].' " NAME="cplus_proj" ALIGN=""></TD> '; print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.$myrow_jezyk["stawka"].' " NAME="cplus_stawka" ALIGN=""></TD> '; ?>[/php:1:ab83ec1025] Poczytaj sobie manuala o zapisywaniu i używaniu zmiennych. zmoderowane przez It's_me -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak już pisałem wszystko jest oki gdy chodzi o wyświetlenie pierwszego wiersza. Ale jak dostać się do wyników drugiego wiersza wpisując je ręcznie do pól formularza. Jak pokazałem wcześniej w wyniku mam dane na temat języka cobol. Chcą dostać się do drugiego wiersza dodałem kolejny indeks ale to nie dział za bardzo. Dodam że pętli zasotosować tu nei mogę.
[php:1:29b03077f0]<?php print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.$myrow_jezyk[1]["lata"].' " NAME="cobol_lat" ALIGN=""></TD>'; print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.$myrow_jezyk[1]["projekty"].' " NAME="cobol_proj" ALIGN=""></TD> '; print ' <TD><INPUT type="text" value=" '.$myrow_jezyk[1]["stawka"].' " NAME="cobol_stawka" ALIGN=""></TD> '; ?>[/php:1:29b03077f0] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (...) to dowidzenia. (...)
zmoderowane przez It's_me [-X Oj nieładnie tak poprawiać prawidłowo napisany wyraz na błędnie napisany. Do widzenia pisze się oddzielnie. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jajcarzd1: zainteresuj się [manual:ff41d4a317]mysql_data_seek[/manual:ff41d4a317].
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat No tak się składa, że właśnie nie oto mi chodzi. jakbyś uwaznie przeczytał posta to byś pewnie wiedział a nie zgrywał cwaniaka. Muszę umieścić dane z tablicy otrzymanej w wyniku zapytania w różnych polach formularza. Pola są pod różna nazwą. Więc musze ręcznie wstawić dane z komórki tabeli do odpowiedniego pola formularza.
uwaznie przeczytac? sorry ale was, co wymagacie aby pozostali userzy mieli szklana kule i czarnego kota by zgadywac co wg was oznacza 'zle mi dziala' jest na peczki i w pewnym momencie sil nie starcza i nie chce sie juz tego tarota ukladac.. po drugie Cytat użyj BBcode to wtedy pogadamy :evil:
-------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
Wszyscy z Was inteligenci wielcy. W końcu sam doszedłem do tego że funckja mysql_fetch_array nie zwraca wielu wierszy, lecz jeden wiersz ze zbioru wynikowego. Za każdym następnym wywoałenim zwraca dopiero kolejny. Więc nie mogłem się odwołać do wiersze nr 2 bo takowego nie było. Oj Wy inteligenci
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Widze, że nawet nie czytasz co się do Ciebie pisze - napisałem Ci mysql_data_seek .... [-(
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wy macie fajne problemy
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:46 |