![]() |
![]() |
-Netero- |
![]()
|
Goście ![]() |
Piszę panel logowania i zastanawiam się jak najwygodniej jest napisać rejestrację użytkowników. Czy lepszym pomysłem jest zapisywanie użytkowników w
jednym pliku czy dla każdego usera osobny plik? A może macie jakieś inne metody? Dla każdego usera osobny plik to wiem jak zrobić, w jednym pliku też, ale jak wczytywać kilku użytkowników którzy są zapisani w jednym pliku. Foreach czy jakoś tak?
Powód edycji: Poprawiłem temat (ociu)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Powinienem zamknąć temat, ale...
W jednym, pomyśl dla 1k userów 1k plików ? Geez ! file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual(). Z resztą, było tysiące razy na forum. |
|
|
-Netero- |
![]()
|
Goście ![]() |
Z file() to ja wiem tylko jak to zastosować ? wczytam przez file plik do tablicy tylko jak później odczytać to foreachem ? pewnie w foreach będę musiał użyć explode żeby podzielić plik no ale później jak to wczytać bo później porównać z danymi z formularza to z górki .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
users.dat
Kod ociu|md5(haslo)|01.01.2001
Edit: Dopiero teraz zastanowiłem się i walnąłem głupote (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Najlepiej będzie rzeczywiście eksplodować każdą linię i sprawdzać userów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej zrobić to na bazie danych ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
a nie lepiej zrobić na bazie danych
|
|
|
![]()
|
|
Ktoś jeszcze chce napisać, że lepiej to zrobić na bazie danych ? Zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:30 |