![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Elo, mam problem otóż coś mi nie śmiga kanał RSS. Siedzę z tym i nie mogę nic wykombinować. Problem jest taki, że nie chce wyświetlić treści. Udało się wyświetlić tytuły a jak próbuję do tego treść, to w ogóle nic nie ma.
Robiłem to tak:
I nie wiem jeszcze jak zrobić, żeby przed tytułem pisało "News:" albo "Artykuł:" (w zależności od tego co się właśnie wyświetla) i chciałbym jeszcze żeby to się wyświetlało nie według id, lecz według daty dodania (date w bazie mam w postaci unixowej w polu int). I jeszcze jedno, dlaczego jak wstawię <xml bla bla kodowanie> to mam całą pustą stronę i nic, no bo bez tego to mi krzaczy "ś" w description kanału. Z góry dziękuję za pomoc ![]() -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro łaczysz ze sobą dwie tabele to każdy wyciągnięty rekord ma pewne kolumny, które albo są wypełnione, albo nie. Wybierasz sobie jedną z kolumn i sprawdzasz czy jest pusta w danym rekordzie czy nie. Zakładasz na to if'a i w zależności co wybrałeś piszesz "News:" lub "Artykuł:".
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to mi pomogłeś z jednym najmniej ważnym kawałkiem, najbardziej chodzi mi o to czemu mi nie wyświetla.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a jak ma Ci wyświetlać skoro nie dałeś do kodu tego if'a?
|
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem :/
Ten if miał być właśnie do tego wyświetlania czy tylko do tych napisów "News:" lub "Artykuł:" ? -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Pokaż jakie tablice są zwracane przez skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
Skrypt właśnie nic nie zwraca. Jak wbije na stronę to nie ma żadnej informacji.
A w źródle mam tyle:
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- wlacz wyswietlanie bledow
- wrzuc to zapytanie bezposrednio do bazy, zobacz co ci zwraca, czy masz jakeis bledy -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
A robiłem też tak, że zapytanie bez UNIONA (pojedyncze) i wtedy nie pokazywało nic jak było description. Jak usunąłem description i był tylko tytuł to śmigało.
-----------------------------EDIT----------------------------- Teraz mam taki kod:
No i wyświetla mi description, ale w ogóle nie ma artykułów (a jak sprawdzałem zapytanie w phpMyAdmin to śmigało ładnie), no i jeszcze chciałem przed każdym tytułem wyświetlić napis "News: " albo "Artykuł: " (w zależności od tego co jest wyświetlane), ale nie wiedziałem jaki warunek dać do IF'a. Proszę o pomoc ![]() Ten post edytował in5ane 15.03.2008, 19:53:07 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz prosciej? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Tak
![]() EDIT: już wiem, czemu nie ma artykułów, ponieważ pokazuje tylko daną ilość tych informacji (newsów też wszystkich nie ma). A nie, jednak nadal nie wyświetla nic z artykułów ;( Nie mam pojęcia czemu, a dodałem teraz nowy artykuł. Nie wiem również, czemu ten RSS ładuje się raz na 5 razy (średnio). Trzeba odświeżać, żeby coś wyświetlił. EDIT: zerknijcie sami co do tego ładowania TUTAJ LINK. Ten post edytował in5ane 15.03.2008, 21:06:30 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:14 |