![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie moge zainstalować php, nie dziala. Przenioslam pliki *.dll do katalogu systemowego windowsa. Zmienilam httpd.conf pod php. Mam zainastlowanego Apache.Pomozcie , moze cos jeszcze trzeba zmienic w plikach? licze na pomoc..
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie moge zainstalować php, nie dziala. Przenioslam pliki *.dll do katalogu systemowego windowsa. Zmienilam httpd.conf pod php. Mam zainastlowanego Apache.Pomozcie , moze cos jeszcze trzeba zmienic w plikach? licze na pomoc..
ciezko cos z fusow herbacianych wywrozyc - zainstaluj pakiet foxserv - zrobi wszysko za ciebie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstalowalam foxserv,czy teraz wystarczy tylko wstawiac skrypty php do htmla ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zainstalowalam foxserv,czy teraz wystarczy tylko wstawiac skrypty php do htmla ?
Wystarczy skrypty php wstawić do plików php chyba, że w konfiguracji ustawisz inaczej ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
:? dalej mi nie dziala.. php,mysql i apache sa zainstalowane prawidlowo,tylko dzialanie skryptu php dalej nie jest widoczne w przegladarce..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat :? dalej mi nie dziala.. php,mysql i apache sa zainstalowane prawidlowo,tylko dzialanie skryptu php dalej nie jest widoczne w przegladarce..
Utwórz taki plik: nazwa: test.php zawartość: Kod <?
phpinfo(); ?> I umieść go (plik) w katalogu plików www przy foxserv-ie jest standarodwo katalog "www" i wpisz w przeglądarce http://localhost/test.php i co działa? |
|
|
![]()
|
|
tak dziala,to dzialalo juz wczoraj.. nie pokazuje mi sie dzialanie skryptu w przegladarce.to ja mam pytanie czy strony ktore tworze musza byc umieszczone w foxserwww ? Czy to ze mam win98 powoduje takie problemy z dzialaniem php ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak dziala,to dzialalo juz wczoraj.. oraz
Cytat nie pokazuje mi sie dzialanie skryptu w przegladarce.
obaiwam sie ze sie wykluczaja. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Muszę wam powiedzieć, że jak pierwszy raz odpalałem php to zapomniałem, że pliki ze skryptami php muszą mieć rozszerzenie *.php bo inaczej apache ich nie kieruje do parsera i przesiedziałem nad tym dobre dwie godziny zanim zmieniłem rozszerzenia z html na php
![]() Można oczywiście pogrzebać w apache'u żeby brał też html, ale o takich rzeczach to się człowiek dowiaduje z czasem. Mam nadzieje, że tu nie występuje ten problem. ![]() Choć może dobrze by było (bo rozwiązanie trywailne, hhh ![]() -------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
Pliki skryptow zapamietuje jako *.php
![]() Na stronie glownej foxserv mozna sprawdzic co mi dziala. Wg niej php dziala poprawnie,pojawia sie stronka z danymi localhosta. Za to kiedy naciskam na test mysql'a to pojawia sie stronka,gdzie mam wpisac nazwe nowej databasy.Gdy wpisuje pojawia sie napis "Error MySQL said: You have an error in your SQL syntax near '' at line 1 "Czy to znaczy ze teraz nie dziala mi mysql ? Jak mozna to naprawic ? |
|
|
![]()
|
|
Pliki skryptow zapamietuje jako *.php
![]() Na stronie glownej foxserv mozna sprawdzic co mi dziala. Wg niej php dziala poprawnie,pojawia sie stronka z danymi localhosta. Za to kiedy naciskam na test mysql'a to pojawia sie stronka,gdzie mam wpisac nazwe nowej databasy.Gdy wpisuje pojawia sie napis "Error MySQL said: You have an error in your SQL syntax near '' at line 1 "Czy to znaczy ze teraz nie dziala mi mysql ? Jak mozna to naprawic ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat .Gdy wpisuje pojawia sie napis "Error raczej obstawialbym blad w skrypcie. nie wiedziec czemu ale mam wrazenie ze register globals rozwiaze problem. (sma mysql najwyranziej chodzi jak najbardziej prawidlowo)
MySQL said: You have an error in your SQL syntax near '' at line 1 "Czy to znaczy ze teraz nie dziala mi mysql ? Jak mozna to naprawic ? -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Huuuraaaa !!! Dziekuje wszystkim za zaangazowanie w odpowiadanie na moje czesto lakoniczne pytania ! Specjal thx + buziaczki dla: Mac, gajcy2. p.s. pewnie niedlugo znowu sie pojawie :wink: |
|
|
![]()
|
|
Cytat p.s. pewnie niedlugo znowu sie pojawie :wink:
Jak już napisał Gajacy: Trzymamy za słowo ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 18:21 |