![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem - w jednym module mam statyczną metodę odpowiedzialną za wysyłanie wiadomości, potrzebuję z niej skorzystać w innym module. Jak mogę tego dokonać? Kiedy korzystam z kodu analogicznego do tego poniżej, drugi moduł nie zostaje odnaleziony do zaincludowania i dostaję błąd.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Statyczne metody w akcjach to nie jest dobry pomysł... Zresztą jeśli chcesz wysłać mail to w symfony masz specjalną metodę sendEmail() w akcji -to taka jakby subakcja. Więcej tutaj
Ten post edytował athabus 13.03.2008, 22:04:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło o PW, nie o maila (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Można by jeszcze kombinować z przekazywaniem jakiegoś parametru do akcji który by definiował z akcji wysyłającej PW powrót do danej, ale to też chyba nie jest dobre wyjście. Jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba musiałbyś bardziej opisać sytuację. Sam kilka razy miałem podobny problem i zawsze udawało mi się jakoś go obejść. W przypadku pw, to wydaje mi się, że powinieneś przenieść to do modelu - bo ostatecznie jest to dodanie wpisu w bazie. Ale to tak na gorąco, bo wszystko zależy od sytuacji.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pisze athabaus: przenies to do modelu. Nie koniecznie musi to byc klasa propelowa. Po prostu wynies to spoza akcji.
|
|
|
![]()
|
|
Tak też zrobiłem, dzięki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:52 |