![]() |
![]() |
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam problem ze skryptem do komentarzy tzn. nie wiem dlaczego wyświetla mi cały czas napis NAPISAŁ u samej góry no i nie wiem dlaczego jak ktoś w polu gdzie się pisze treść ktoś da ENTER a potem wyślij to się sypie cały komentarz ja bym wolał żeby po naciśnięciu ENTER był dodawany komentarz a nie obniżenie kursora na następną linijke
Mam nadzieje że mnie ktoś zrozumiał poniżej skrypt i z góry dzięki dodawacz.php
zapis.php
wiadomosc.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do ENTERA, daj zamiast textarea pole input (jak autor) i już (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Juz sprawdze
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
No działa tylko że teraz w polu gdzie się tekst wpisuje zapamiętuje to co było pisane wcześniej. Da się zrobić zeby tego nie pamiętał?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif) Ten post edytował ExPlOiT 11.03.2008, 19:17:58 |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
DZIAŁA WIELKIE DZIĘKI!!
Został tylko problem z tym czemu cały czas pisze NAPISAŁ(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) czyli to co pisałem na górze w poście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat echo '<tr><td><span style="color: #FF0000">Napisal: <b></span>' .$element[0].'</b></td></tr></table>'; napisz sobie skrypt który po imieniu albo nicku rozpozna płeć (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Mam gdzieś taki, zaraz poszukam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował ExPlOiT 11.03.2008, 19:40:25 |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chyba jednak nie wiecie o co mi chodzi najlepiej by było jakbyście weszli na tą strone www.niedojeby.republika.pl i dali na POGADUCHY i zobaczycie wtedy że na górze pisze samo NAPISAŁ choć nikt nie napisał
|
|
|
![]()
|
|
To sprawdzaj czy pola z formularza są wypełnione, jak nie to nie dodawaj do bazy a jak są to dodaj, wystarczy że teraz ktoś naciśnie u Ciebie guzik który dodaje komentarz i będziesz miał kolejne napisał bez jakiego kolwiek tekstu.
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale ja nie wiem jak to zrobić w tym właśnie jest problem
|
|
|
![]()
|
|
na przykładzie inputu autor
dla przykładu zrobie tak jeżeli pole autor będzie puste to wyświetli komunikat brak autora etc... a jak będzie to wyświetli kto jest autorem.
Ten post edytował ExPlOiT 11.03.2008, 19:47:32 |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
No dobra rozumiem cię ale ten napis NAPISAŁ który się cały czas wyświetla na stronie to nie jest przez to że ktoś wysłał puste pola bo przed chwilą sprawdzałem i jak się wyśle puste pola to jest podana data i kto niby napisał a tamto to nie wiem skąd się wzięło
|
|
|
![]()
|
|
Zrób tak to nie doda Ci pustego wpisu:
Wstaw to w miejsce tego:
Ten post edytował ExPlOiT 11.03.2008, 20:00:43 |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Fajne to jest tylko to że nadal nie działa tzn jak skasuje wszystkie wpisy z dane.php i wpisze treść komentarza to pierwszego nie wyswietla potem pisze drugi raz to wyświetla tylko NAPISAŁ czyli tak jak wcześniej wogóle nie kumam tego
|
|
|
![]()
|
|
Czemu nie zrobisz tego na bazie byś niemiał takich problemów? BYć może gdzieś Ci wysyła puste zmienne.
I wywal to: Bo nawet jak formularz będzie pusty to komentarza nie doda a Wyświetli że dodano, już lepiej wstaw to pod kod który dodaje komentarz. Ten post edytował ExPlOiT 11.03.2008, 20:48:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
WIELKIE DZIĘKI JESTEŚCIE WIELCY!!! TO DZIAŁA!!
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jeszcze jedno jak zrobić żeby w polu gdzie się pisze treść i się pisze dłuższe zdanie to żeby przechodziło do następnej linijki a nie tak jak teraz wyświetlało w jednym ciągu jak się coś pisze?(chyba wiecie o co chodzi)
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
oto kod w którym trzeba coś zmienić
i co tu zmienić żeby nie pisać w jednnym ciągu? |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chyba nikt mnie nie rozumie to wytłumacze jeszcze raz.
Chodzi mi o to żeby w polu gdzie się wpisuje tekst dział tak jakbym to było <tekstarea>tylko z działającym <input> czyli jak ktoś pisze coś dłuższego i dojdzie do końca ramki to od kursor przechodzi o linijke niżej tak samo jak tutaj się pisze tekst to automatycznie przejdzie kursor na dół jak się dojdzei do końca ramki. Tego to tym bardziej nikt nie skuma(-: |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli tak jak jesto oknie GG
|
|
|
![]()
|
|
To jest nie realne żeby w polu input text zejść linijke niżej, to nie jest pole textarea że możesz sobie śmigać ile chcesz. A jak już chcesz powalczyć to poczytaj o formularzach html.
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
No to szkoda bede musiał zostawić tak jak jest ale dzieki
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
No mniej więcej o to tylko że teraz jak daje ENTER to przechodzi do następnej linijki a ja chciałbym żeby wysyłało komentarz
|
|
|
![]()
|
|
Do tego służy submit, bo enter to każdy może przez przypadek nacisnąć i Ci wyśle pusty formularz, to będziesz miał więcej spamu niż powinieneś mieć.
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Chcą żebym zmienił ponieważ jak coś napiszą to odruchowo naciskają ENTER a tu jest tak że jak ktoś da ENTER a potem SUBMIT to się wszystko sypie w tych komentarzach i dlatego chciałem to zmienić
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeżeli zmienie na textarea i ktoś przez przypadek naciśnie Enert i da DODAJ to wyjdzie takie coś jak tu
|
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Albo co zrobić żeby w polu TREŚĆ po naciśnieciu ENTER nie zapisywało tego jako następna linia bo np: jak w polu Autor dam Darkowski a w polu TREŚĆ napisze test1 dam ENTER i napisze tes2 to zapisuje mi to tak:
Napisal: test1 13 marzec 2008 o 16:23:55 Napisal: Darkowski test2 A powinno być 13 marzec 2008 o 16:23:55 Napisał: Darkowski test1 test2 |
|
|
-darkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
A nie dałoby się tak zrobić jak jest w gg tzn przycisk WYŚLIJ jest tak jakby cały czas wciśnięty i jak się daje enter to wysyła?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 12:07 |