![]() |
![]() |
-tomek41bdh- |
![]()
|
Goście ![]() |
powiedzcie mi proszę, gdzie w tym kodzie jest błąd/czego brakuje bo jak chcę to zobaczyć, to nic mi nie wyświetla
![]() podkreślam, że dopiero zaczynam w tej tematyce...
z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
imagecreate() na sam początek plus imagepng() na koniec. (albo inna odmiana w zależności w jakim formacie on ma być).
Szukaj przekładów w manualu: http://pl.php.net/manual/en/function.imagecreate.php -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
-tomek41bdh- |
![]()
|
Goście ![]() |
nadal nie działa...
gdzie jest jeszcze błąd/brak czegoś ![]() mam kod :
dodam, że wszystko jest w pliku test.php ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz co chcesz osiągnąć tym skryptem, tzn czy on ma wyświetlać obrazek czy go zapisywać do pliku? Co ma być w tym obrazku? To co dałeś wyżej jest całkowicie źle.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
-tomek41bdh- |
![]()
|
Goście ![]() |
chcę, aby skrypt po prostu wyświetlał na stronie po prostu zwykły prostokąt...
wiem, że jest źle, tylko nie do końca wiem co... ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
image" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Ehh, po 1 nic nie rysujesz. Ustawiasz tylko kolory. Po drugie zobacz jakie parametry przyjmuje funkcja imagepng(); ![]() EDIT: Po 3, co tam robi kod html ![]() Ten post edytował bim2 9.03.2008, 17:30:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Prościutkie i działające ![]() Ten post edytował smietek 9.03.2008, 17:38:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja dodam na zaś, że nie może tu być żadnego kodu html, żadnej spacji, dosłownie nic poza tym kodem co kolega ~smietek podał.
![]() -------------------- |
|
|
-tomek41bdh- |
![]()
|
Goście ![]() |
wiem, że może jestem mało kumaty, ale jak to teraz wyświetlić
![]() jak nie piszę oprócz tego żadnego kodu, to wyświetla jakiś bezsensowny ciąg znaków, a jak piszę kod :
to wyświetla tylko adres www pliku ![]() ps. a HTML tam był, bo używam pajączka i robiłem szybki start ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ten kod co dał smietek wklej do pliku test.php (ma być TYLKO ten kod!).
W innym pliku, gdzie chcesz wyświetlić obrazek dodaj kod
Czyli po prostu tak jakbyś dołączał zwykły obrazek ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:51 |