![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, robię dla ćwiczeń skrypt skracacza, jednak htaccess mi nie działa, skrypt jak narazie jest w pewnym katalogu na serwerze, ale to chyba dużo nie zmienia.
Moje htaccess to: RewriteEngine on RewriteBase / RewriteRule ^/([0-9]+) /skrot.php?scr=$1 Powie ktoś co jest tu źle? ![]() Ten post edytował NaVarion 7.03.2008, 13:55:38 -------------------- Cytuję z naszej-klasy:
Cytat to masz problem ja chce dobic do 200 znajomych masz przyjac to holerne zaproszenie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
Kod Options FollowSymLinks
RewriteEngine On RewriteRule ^cos([0-9]+)$ index.php?go=$1 [L] //oczywiscie mozesz sobie inaczej ustawic, tutaj przepisujesz adres na cos(liczby od 0 w gore) Ten post edytował Maciekbjw 7.03.2008, 13:21:42 -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, działa, dziękuję
![]() Ten post edytował NaVarion 7.03.2008, 13:39:35 -------------------- Cytuję z naszej-klasy:
Cytat to masz problem ja chce dobic do 200 znajomych masz przyjac to holerne zaproszenie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostaję coś takiego:
http://dev-navi.com/skracacz/www.php.pl Dałem php.pl przepisz na maciek A może nie podmieniasz przepisanych linków? ![]() Więc popraw:) -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
|
|
![]()
|
|
Dobra, działa, ale nie da się zrobić czegoś, by akceptowało nie tylko liczby, ale i słowa?
![]() -------------------- Cytuję z naszej-klasy:
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o poprawę tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty.
|
|
|
![]()
|
|
No jasne, że możesz...
Ogranicza Cię tylko własna wyobraźnia, pomyśl troszkę. Możesz np losować 5 cyfr lub liter i dodawać do adresu, czyli np twojskraczacz.pl/mn3404/1/ -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
|
|
![]()
|
|
Aj, nie o to mi chodzi. Chodzi o htaccess. Bo ten twój kod działa tylko na skróty liczbowe (zobacz: http://dev-navi.com/skracacz/2), a na inne nie: (http://dev-navi.com/skracacz/lol). Pole "skrót" jest po to, żeby wpisać to, jak będzie widoczne
![]() -------------------- Cytuję z naszej-klasy:
|
|
![]()
|
|
Na to też są sposoby
![]() poczytaj sobie o regułach przepisywania linków, zamiast cyfr [0-9] możesz tam wstawić [a-z] itp, ale to musisz sobie poczytać w googlu, od tego on jest. Drugi sposób- zrobienie pola 'permalink' w bazie. (polecam ten pierwszy) -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
|
|
![]()
|
|
Dziękuję
![]() Można zamknąć. -------------------- Cytuję z naszej-klasy:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:34 |