![]() |
![]() |
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć,
Napisałem sobie drobny skrypt walidacji formularza. System oczywiście działa, wszystko ładnie, tylko mam pytanie. Robię to w ten sposób:
To tylko fragment kodu. Teraz kolej na pytanie: Czy ten kod jest napisany poprawnie? ![]() Teraz pytanie poboczne. Czy muszę w każdym pliku serwisu include'ować plik init.php /łączenie z bazą/ czy tylko w tych, które tego wymagają. Register_globals mam wyłączone. Całe logowania odbywa się na sesjach, więc na chłopski rozum biorąc, nie potrzeba, ale chciałbym poznać opinie specjalistów. Pozdrawiam A.
Powód edycji: dodanie tagu ~Cienki1980
|
|
|
![]() |
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Coś mi Firefox zamulił i wrzuciłem dwa tematy. Prosze Moderatorów o usunięcie jednego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
coś podobnego napewno Ci skróci kod
Ale pomyśl żeby zebrać błędy z całego forumalrza o ile wystąpiły, jeśli tak to wyświetlić jakie i zatrzymać skrypt |
|
|
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Uważam, uważam. Stosuję htmlspecialchars(), addslashes() przed wysłaniem do bazy oraz strip_tags() przed wyświetleniem. netmare naprawdę dziękuję za pomoc. Niesamowicie skróciło to ten kod i jakoś tak...bardziej poprawnie mi wygląda.
Idę się rejestrowac na forum. Może ja komuś pomogę;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:18 |