![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przeszukałem wczesnej forum i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ![]() Mamy np. taki formularz Mój problem polega na tym że nie wiem jak zrobić aby po wpisaniu wartości przeniosły się one do input'a o nazwie 'link' bez przeładowywania strony w formie: obrazek.php?pole1=wartosc1&pole2=wartosc2&pole3=wartosc3 Oraz aby też po wpisaniu tych wartości zmienił się adres obrazka i automatycznie się przeładował ![]() Mam nadzieję że ktoś mi pomoże, pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2003 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podana metoda zrobiona na 'oko' ale powina działac, jedynie co musisz zmienic to kod html na taki -------------------- Impossible is nothing.
php is for idiots, i'm using php version 5 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm nie działa mi to :/
w każdym razie dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Modyfikacja+poprawki kodu przedstawionego przez betona:
js:
Przypuszczam, że można to osiągnąć trochę prościej, ale nie chce mi się nad tym zastanawiać, aczkolwiek chętnie poznam tą lepszą/krótszą wersję:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
lord_t wielkie dzięki, działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pozwole sobie odswiezyc temat.
Jak bym chcial wgrac do kliku pol ta samo wartosc np. mam pole id="imie" i chce wgrac do id= imie1 i imie2 i imie3 i imie4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwole sobie odswiezyc temat. Jak bym chcial wgrac do kliku pol ta samo wartosc np. mam pole id="imie" i chce wgrac do id= imie1 i imie2 i imie3 i imie4 To teraz pokaż swój kod, i miejsce w z którym masz problem. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiele on sie nie rozni. Chodzi mi o to aby nie powielac kodu tylko w jednym wpisie dodac to imie do wszyskich pol o wpisanych id="imie1 2 3 itd Nie wiem cos ala var dest2 = document.getElementById('pole2_2').document.getElementById('pole2_3').document.getElementById('pole2_4'); Ten post edytował DannyM 17.07.2009, 11:42:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
kurcze, moze sie czepiam, ale gdzie problem? Masz podany kod jak w grac z jednej zmiennej do drugiej, to taki problem wgrac z jednej zmiennej do kilku innych?
zm1 = 1 zm2 = 2 zm3 = 3 jaki problem napisac: zm1 = 1 zm2 = 1 zm3 = 1 albo zm1 = zm2 = zm3 = 1 ? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kurcze, moze sie czepiam, ale gdzie problem? Masz podany kod jak w grac z jednej zmiennej do drugiej, to taki problem wgrac z jednej zmiennej do kilku innych? zm1 = 1 zm2 = 2 zm3 = 3 jaki problem napisac: zm1 = 1 zm2 = 1 zm3 = 1 albo zm1 = zm2 = zm3 = 1 ? No chyba sie czepiasz bo jak bym wiedzial to zrobic to bym nie pisal na forum Chodzi ci o var dest2 = document.getElementById('pole2_2') = document.getElementById('pole2_3') = document.getElementById('pole2_4'); ? Ten post edytował DannyM 17.07.2009, 11:50:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat No chyba sie czepiasz chyba jednak nie. nie mozesz sobie tego rozbic na drobne kawalki skoro masz problem z tak prostą rzeczą?Kod //zmienna zrodlowa $zm = document.getElementById('imie').value; //zmienne docelowe $zm1 = document.getElementById('imie1'); $zm2 = document.getElementById('imie2'); $zm3 = document.getElementById('imie3'); //zapis $zm1.value = $zm; $zm2.value = $zm; $zm3.value = $zm; takie trudne? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
NO wlasnie nie chce tego tak robic tylko pytalem czy mozna to jakos zapisac w prsty sposob. Pisalem na poczatku, ze nie chce powielac kodu
|
|
|
![]()
|
|
no od razu tak nie napisales...
Cytat Jak bym chcial wgrac do kliku pol ta samo wartosc ![]() no to jaki problem? Przeciez masz wszystko jak na dloni. Kod $zm1.value = $zm2.value = $zm3.value = $zm; I teraz sobie za $zm1 powsawiaj to co jest wyzej, a za $zm tez. kurcze. no troszke mysl bo zginiesz w tym brutalnym swiecie ![]() ps: Cytat tylko pytalem czy mozna to jakos zapisac w prsty sposob no i moj pierwszy sposob byl bardzo prosty. to co ty chcesz chyba nie jest proste bo nie mozesz sobie z tym poradzic ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no od razu tak nie napisales... ![]() no to jaki problem? Przeciez masz wszystko jak na dloni. Kod $zm1.value = $zm2.value = $zm3.value = $zm; I teraz sobie za $zm1 powsawiaj to co jest wyzej, a za $zm tez. kurcze. no troszke mysl bo zginiesz w tym brutalnym swiecie ![]() ps: no i moj pierwszy sposob byl bardzo prosty. to co ty chcesz chyba nie jest proste bo nie mozesz sobie z tym poradzic ![]() CAlkowicie Cie rozumiem ale mam 90 pol i chcialem to zrobic mniejsza iloscia linii kodu ![]() Tak czy siak dzieki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat ale mam 90 pol No mistrzu, to ty przy takiej jednej linijce jak bedziesz chcial kiedys zmiane zrobic to sie w zyciu nie polapiesz ![]() A te pola to bedą kolejno numerowane? No to przeciez tutaj az sie prosi o petle for i po sprawie ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz 90 pól to znaczy że coś jest nie tak, i że musisz zacząć robić to od nowa. ;d
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
No mistrzu, to ty przy takiej jednej linijce jak bedziesz chcial kiedys zmiane zrobic to sie w zyciu nie polapiesz ![]() A te pola to bedą kolejno numerowane? No to przeciez tutaj az sie prosi o petle for i po sprawie ![]() NO beda ponumerowane ale juz strach sie pytac o ta petle for ![]() |
|
|
![]()
|
|
to sie nie pytaj tylko sprobuj cos napisac
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedno. Czy da sie tak zrobic aby po kliknieciu np. checkbox dopiero kopiowalo sie do pozostalych pol?
|
|
|
![]()
|
|
da sie. musisz pod checbox podpiac zdarzenie onclick
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Wszysko gra i buczy ale nie wiem czemu na serwerze home.pl nie.
JS wykonuje sie po stronie klienta wiec nie rozumiem czemu tak jest. Na lokalnym mi dziala na moim serwerze tez a home nie?! |
|
|
![]()
|
|
zarzuc kod, zarzuc linka do tej strony na home.pl to pogadamy konkretnie.
A jak chcesz gdybac to wyjmuj piwo to pogdybamy ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Na lokalnym smiga az milo. Moze cos sie gryzie z kodem? Ten post edytował DannyM 21.07.2009, 11:34:39 |
|
|
![]()
|
|
no ale zarzuc jeszcze linkiem do strony to sprawdze od razu jak dziala. Prosilem o to tez. A jak nie mozesz linka podac to pisz od razu ze nie mozesz, zaoszczedzic ludziom pisania postow bys podal linka
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no ale zarzuc jeszcze linkiem do strony to sprawdze od razu jak dziala. Prosilem o to tez. A jak nie mozesz linka podac to pisz od razu ze nie mozesz, zaoszczedzic ludziom pisania postow bys podal linka Znalazlem problem (tak sadze). Czasami wybrane pola sa ukrywane i JS jak nie widzi danego pola to sie nie wykonuje. Czy musze do kazdego pola dodac if jest pole to wykonaj? Ten post edytował DannyM 21.07.2009, 11:48:12 |
|
|
![]()
|
|
document.getElementById('pole1').value
jak pole o id pole1 nie istnieje, to kod podany wyzej spowoduje blad js i nic dalej sie nie wykona. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
da sie to obejsc?
|
|
|
![]()
|
|
no tak, sam napisales wczesniej. Musisz najpierw sprawdzic czy pole o danym id istnieje.
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
oslabiasz....
Kod alert(document.getElementById('pole1')); I sobie zobacz co dostajesz gdy pole1 jest a gdy go nie ma -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
oslabiasz.... Kod alert(document.getElementById('pole1')); I sobie zobacz co dostajesz gdy pole1 jest a gdy go nie ma Oslabie Cie bardziej. Chodzi Ci o if( document.getElementById('pole15').value != NULL ){ var pole15 = document.getElementById('pole15').value; } ok juz wiem "NULL" ![]() Ten post edytował DannyM 23.07.2009, 06:36:43 |
|
|
![]()
|
|
ale czy ja pisze nie wyraźnie?
Przeciez jak wol masz napisane: document.getElementById('pole1') a nie :document.getElementById('pole1').value ![]() .value sluzy do dobrania sie do wartosci. A to co przed value do dobrania sie do elementu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety nawet w opcji
jesli skasuje pole 1 z formularza przestaje dzialac |
|
|
![]()
|
|
nie: "NULL"
a: NULL odrozniaj tekst od innych rzeczy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat no niestety tu sie mylisz bo jak jest NULL to nie dziala wcale Acha... skoro ja sie myle w tak blachej sprawie, mimo iz z wieloletniego doswiadczenie wiem iz sie nie myle w tej sprawie, i poucza mnie osoba ktora w tym temacie pokazala ze nie dosc ze sie myli non stop to na dodatek wogole nie mysli nad tym co pisze.... to w takim razie ja juz dziekuje. czekaj na pomoc kolejnych ![]() ps: nie, nie obrazilem sie. twoje podejscie do sprawy meczylo mnie juz od pewnego czasu. kolejnymi pytaniami zadawanymi bezmyslnie po prostu marnowales moj czas. powodzenia na dalszej drodze programowania. moze z czasem zrozumiesz to i owo. ps2: chcialbys zjesc tekst "BANAN" czy moze owoc BANAN? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Acha... skoro ja sie myle w tak blachej sprawie, mimo iz z wieloletniego doswiadczenie wiem iz sie nie myle w tej sprawie, i poucza mnie osoba ktora w tym temacie pokazala ze nie dosc ze sie myli non stop to na dodatek wogole nie mysli nad tym co pisze.... to w takim razie ja juz dziekuje. czekaj na pomoc kolejnych ![]() ps: nie, nie obrazilem sie. twoje podejscie do sprawy meczylo mnie juz od pewnego czasu. kolejnymi pytaniami zadawanymi bezmyslnie po prostu marnowales moj czas. powodzenia na dalszej drodze programowania. moze z czasem zrozumiesz to i owo. ps2: chcialbys zjesc tekst "BANAN" czy moze owoc BANAN? Czemu wiedzialem, ze tak bedzie. Sam sprawdz zanim sie obrazisz |
|
|
![]()
|
|
ja doskonale wiem co zwraca document.getElementById('pole1') gdy nie ma pole1. Zwraca NULL a nie tekst "NULL".
To ze ci nie dziala cos innego to wina czego innego. Cytat zanim sie obrazisz Jak juz pisalem w poprzenim poscie: Nie obrazilem sie No ale juz nie raz pokazales ze nie umiesz zrozumiec co sie do ciebie pisze, wiec nie dziwie sie, ze i tego nie zrozumiales: Cytat ps: nie, nie obrazilem sie. twoje podejscie do sprawy meczylo mnie juz od pewnego czasu. kolejnymi pytaniami zadawanymi bezmyslnie po prostu marnowales moj czas. powodzenia na dalszej drodze programowania. moze z czasem zrozumiesz to i owo. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ja doskonale wiem co zwraca document.getElementById('pole1') gdy nie ma pole1. Zwraca NULL a nie tekst "NULL". To ze ci nie dziala cos innego to wina czego innego. Jak juz pisalem w poprzenim poscie: Nie obrazilem sie No ale juz nie raz pokazales ze nie umiesz zrozumiec co sie do ciebie pisze, wiec nie dziwie sie, ze i tego nie zrozumiales: ![]() Sadze, ze jak bys chcial pomoc to bys to zrobil a nie prowadzil mnie przez pole domyslow. Nie wiem czemu nie wierzysz, ze tak nie dziala. Moge Ci wkleic kod i sam sobie sprawdzisz jak mi nie wierzysz. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Sadze, ze jak bys chcial pomoc to bys to zrobil a nie prowadzil mnie przez pole domyslow. Przeciez caly czas ci pomagam. Staram ci sie wyjasni to i owo a ty momentami masz takie zagrania...Cytat Nie wiem czemu nie wierzysz, ze tak nie dziala. Czy ja powiedzialem ze ci nie wierze ze nie dziala? Powiedzialem ci jedynie ze ma byc NULL a nie "NULL". Czy to tak trudno pojąć?document.getElementById('pole1') gdy nie ma pole1 zwraca NULL a nie "NULL". Czy jak juz powtorzylem to poraz dziesiaty to dodarlo to do CIebie? Napisalem potem rowniez: Cytat To ze ci nie dziala cos innego to wina czego innego.
|
|
![]()
|
|
Prosze nie musisz nic robic tyko go odpalic a potem wytnij "" z NULL |
|
|
![]()
|
|
pogrązasz sie z kazdą chwilą:
document.getElementById('pole1').value != "NULL" A ja razem z Tobą odpisując ci na kazdy taki post... edit: no i tez popelnilem blad. nie: NULL a: null Piszac NULL mialem na mysli null. moj blad. skupilem sie tylko na tekst "NULL", chcac ci wyjasnic roznice miedzy tekstem opisującym rzecz a samą rzeczą. mowilem ci juz nie: document.getElementById('pole1').value, a document.getElementById('pole1') Kod if(document.getElementById('pole1') != null) { var pole1 = document.getElementById('pole1').value; var pole1_2 = document.getElementById('pole1_2'); pole1_2.value=pole1; } ps: Cytat a potem wytnij "" z NULL przeciez bez wycinania tez dziala źle, bo wywala sie juz na .value, co ci pisalem wczesniej
|
|
![]()
|
|
pogrązasz sie z kazdą chwilą: document.getElementById('pole1').value != "NULL" A ja razem z Tobą odpisując ci na kazdy taki post... edit: no i tez popelnilem blad. nie: NULL a: null Piszac NULL mialem na mysli null. moj blad. skupilem sie tylko na tekst "NULL", chcac ci wyjasnic roznice miedzy tekstem opisującym rzecz a samą rzeczą. mowilem ci juz nie: document.getElementById('pole1').value, a document.getElementById('pole1') Kod if(document.getElementById('pole1') != null) { var pole1 = document.getElementById('pole1').value; var pole1_2 = document.getElementById('pole1_2'); pole1_2.value=pole1; } ps: przeciez bez wycinania tez dziala źle, bo wywala sie juz na .value, co ci pisalem wczesniej Hehe no takie subtelne roznice ale tak czy siak nie dziala albo dziala jak dzialalo po wycieci jednego z pol ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat siak nie dziala albo dziala jak dzialalo po wycieci jednego z pol Mi tam dziala jak trzeba
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
oczywiscie.
Tym razem zrobiles kod tak jak ci podalem dwa posty wczesniej? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
oczywiscie. Tym razem zrobiles kod tak jak ci podalem dwa posty wczesniej?
Chodzi az milo ![]() CHyba, ze chwilowo ![]() Ten post edytował DannyM 24.07.2009, 14:34:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:47 |