![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem taki kod :
a jak zrobić, by ograniczyć możliwość zaznaczenia pola checkbox do np. 2 sztuk i jednocześnie dostać monit w stylu alert lub info że za dużo się zaznaczyłow - w ukrytym div'ie ? Dodatkowo po zaznaczenieu np. 3 boxa w przypadku limitu na 2 możliwe, pole 3 się nie zaznaczy i nie pojawi się 3 opis z ukrytego diva? Dzięki za pomoc. PW |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak na szybko napisane , chyba o to Ci chodziło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rafaelb A po co tam ta pętla? Co jeśli byś miał 1000 checkboxów? Za każdym ptaszkiem przelatywałbyś po 1000-elementowej tablicy?
Ja to widzę tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję.
Bardzo ładnie działa ![]() pzdr. PW Witam ponownie. Potrzebuje dodać jeszcze jedną funkcjonalność do tego skryptu. A mianowicie, potrzebuje wrzucic wartosci value z kazdego zaznaczonego checkboxa do jednego pola input, wartosci oddzielone jakims separatorem, np srednikiem. Do tej pory robilem to tak:
takie coś daje mi w value wartosci typu: "value3;value4;..." w zaleznosci jaki checkbox zostanie zaznaczony - przenosi jego wartosc i separuje ";" Tyle, że nie działa mi to razem z poprzedmin skryptem, tzn nie pokazują sie juz ukryte divy. A moze by te 2 rzeczy jakos ladnie pogodzić? Ktoś pomoże? Dzięki. PW |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa ponieważ w 1. skrypcie przypisujesz do elementów formularza, dla zdarzenia onclick, funkcję showMe(..).
W 2. skrypcie zmieniasz funkcję przypisaną do zdarzenia onclick => showMe już tam nie ma. Rozwiązanie? Proponowałbym do showMe dopisać dodawanie/odejmowanie do tablicy temp[]. Tam też zrobić przepisywanie temp do inputa (hiddenZbiorczo). A deklarację tablicy temp[] zrobić za: Kod var licznik=0;
var max =2; -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Sorry ze odswiezam tak stary temat, jednak chcialbym sie spytac jak wyswietlic zmienna licznik, czyli tak aby np po zaznaczeniu 1 checkboxa wyswietlilo mi ze "1 zaznaczony", a przy 2 ( oczywiscie wczesniej zmieniajac max=2 na np 5), "2 zaznaczone" itd itp. Teoretycznie wiem jak to wyswietlic, jednak niewiem gdzie to wkleic aby dzialalo Kod <script>document.write("Zaznaczono " + licznik + " checkbox'ów.");</script> Pozdrawiam Ten post edytował c3l3r1on 21.08.2012, 01:17:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:30 |