![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Witam,
Problem wygląda następująco. Jeśli aplikację umieszczę w katalogu domain.com/web/ , to działają oba typy adresów: domain.com/web/module/action domain.com/web/app_dev.php/module/action Jeśli jednak umieszczę ją w w katalogu domain.com/innykatalog To, owszem. domain.com/innykatalog/module/action działa, ale domain.com/innykatalog/app_dev.php/module/action Już nie działa - zgłasza błąd 404 i wykrywa action jako moduł O dziwo, domain.com/innykatalog/app_dev.php//module/action Działa poprawnie Hosting jest dzielony, więc httpd odpada. Od razu powiem, że próbowałem zrobić wg danych znalezionych na forach polskich i zagranicznych oraz wg tutoriala z dokumantacji. Męczyłem też ludzi na #symfony (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Niestety nic Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz jeszcze podać z jakiej wersji korzystasz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Symfony 1.0.11
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A próbowałeś zmienić: 'sf_web_dir_name'?
|
|
|
![]()
|
|
Tak, wielokrotnie nadawałem różne wartości nazwie, jak i ścieżce. To musi być coś zaszytego w kodzie Symfony, bo w konfiguracji nie mogę nic zdziałać ;\
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W rozdziale 19 Symfony Book masz napisane co trzeba zrobić jak chcesz zmienić nazwy katalogów (w tym katalogu "web"). Pozwolisz, że zacytuje:
Cytat In addition, since the public area is www/ instead of the usual web/, you must override two file paths in the application config.php file, as follows:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:28 |