![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stanąłem przed następnujacym dylematem:
Mam formularz z którego wysyłam jakieś tam warunki do wyszukania. Problem w tym, iz nie zawsze te warunki w formularzu są wybrane. Niestety mój skrypt wyświetla tylko wtedy dane z mysql jeśli takowe warunki są wybrane wszystkie. Natomiast kiedy jest wybrany np jeden lub żaden skrypt nie pokazuje żadnych rekordów. Możecie pomóc? Oto kod na którym utknąłem i nie wiem jak dalej kombinować. CODE SELECT * FROM `agtAgents` WHERE `level` = '$Level' OR `divisionID` = '$Division' OR `corporationID` = '$Corporation' OR `regionID` = '$Region' LIMIT 0,30 Będę niesamowicie wdzięczny za pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 26 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o coś podobnego do tego?
Ten post edytował Xniver 3.03.2008, 00:43:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze duuuuuużo sie muszę nauczyć.
Dziękuję :-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli to ma być wyszukiwanie to pomyśl czy nie robić WHERE'ów z użyciem LIKE'ów ...
np: Kod SELECT * FROM `agtAgents` WHERE `level` LIKE '%$Level%' OR `divisionID` LIKE '%$Division%' OR `corporationID` LIKE '%$Corporation%' OR `regionID` LIKE '%$Region%' LIMIT 0,30 Tylko pamiętaj, że LIKE o wiele bardziej obciąża i więcej czasu wymaga niż zwykłe =, więc coś za coś (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:44 |