![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam klasę z funkcją do połączeń z trzeba bazami - zależnie od podanego identyfikatora:
Moje użycia baz wyglądają, ot tak: Dla ID 1:
Dla ID 0:
Dla ID 2:
Dlaczego przy użyciu polaczenia ID 2, mam: Cytat Table 'my.phpbb_topics' doesn't exist ? Ach, ustawienia dodatkowe:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łączysz się używając tego samego loginu, hasła i hosta - php traktuje to jako jedno połączenie.
Możesz użyć kilku kont z różnymiu loginami bądź użyć prefixowania nazwą bazy. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Kanagawa-ken, Japonia Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Prefixowania nazwą bazy ? tzn. ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast:
FROM `tabela` robisz FROM `baza`.`tabela` pozdr. |
|
|
![]()
|
|
To w takim wypadku, mysql_select_db() jest niepotrzebne ? Pytam, bo nigdy takiej metody nie stosowalem
|
|
|
![]()
|
|
mysql_select_db i tak musisz użyć ... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
pozdr. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:23 |