![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak w temacie, skrypt chyba nie przekazuje zmiennej do tpla. przy poprawnym logowaniu pokazuje się pusta strona zamiast Kod Zostałeś zalogowany jako {$login}<br> przy wpisaniu błędnych danych pokazuje sie formularz ponownie zamiast formularza+"Dane nie zgadzają się!". Poniżej wklejam oba pliki. To napewno moj blad, robię pierwsze kroki ze smarty. Jesli ktoś zna rozwiązanie to proszę o wypowiedź, pozdrawiam.<a href="logout.php">Wyloguj się</a> index.tpl:
index.php:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początek trzy błędy, dwa w index.php i jeden w index.tpl:
1. Nie masz wystartowanej sesji a chcesz pobrać dane z tabeli $_SESSION. Po prostu umieść session_start() na początku pliku index.php 2. funkcja ob_end_flush() nie ma racji bytu bez ob_start(), więc umieść również ob_start() na początku pliku index.php 3. Plik index.tpl: Mimo warunku {if $blad eq 1} zawsze wyświetla Ci to samo, ponieważ i po {if...} i po {else} masz dokładnie taki sam fragment kodu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, zadziałało jak zrobiłem tak jak poniżej pokazuję. Natomiast nadal jest problem. bo gdy wpiszę bledne dane to pojawiaja mi sie 2 formularze. Jak się umieszcza if-y w if-ach?:
Pzdr
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo gdy wpiszę bledne dane to pojawiaja mi sie 2 formularze. bo dwukrotnie formularz wyświetlasz za pomocą $smarty->display(), usuń te dwa display ze środka ifów, tak jak:
Jak się umieszcza if-y w if-ach?: najnormalniej w świecie możesz zagnieżdżać Pozdrawiam Ten post edytował Cezar708 21.02.2008, 16:44:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:29 |