![]() |
![]() |
-xped- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
otoz mam taki problem mam formularz ktory uploaduje mi plik. jednam zmienia jego nazwe na *.jpg (np. 123.php zmienia na 123.jpg ) czy jest jakis sposob, aby uruchomic to .php a nie jpg ? ( mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi ;< ) pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
No nie bardzo, lepiej od początku, pomału i okaz trochę kodu
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-xped- |
![]()
|
Goście ![]() |
kodu nie posiadam w tej chwili, bo nie siedze u siebie ;< no ale ok. powoli
![]() 1. na swojej stronie posiadam skrypt, ktory ma sluzyc do uploadowania obrazkow 2. owy skrypt nie sprawdza rozszerzenia pliku. lecz po uploadzie zmienia rozszerzenie na .jpg 3. i teraz zalozmy, ze owy plik mial zawartosc <? echo '123'; ?> 4. czy jest mozliwosc uzyskania tego efektu ? ;-P mam nadzieje, ze ciut jasniej ;-< pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kodu nie posiadam w tej chwili, bo nie siedze u siebie ;< no ale ok. powoli ![]() 1. na swojej stronie posiadam skrypt, ktory ma sluzyc do uploadowania obrazkow 2. owy skrypt nie sprawdza rozszerzenia pliku. lecz po uploadzie zmienia rozszerzenie na .jpg 3. i teraz zalozmy, ze owy plik mial zawartosc <? echo '123'; ?> 4. czy jest mozliwosc uzyskania tego efektu ? ;-P mam nadzieje, ze ciut jasniej ;-< pozdrawiam Napisałeś, co twój skrypt robi, a nie napisałeś co chcesz, żeby robił... O jaki efekt ci chodzi? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwny skrypt co zmienia rozszerzenia na .jpg, a pliki php po co chcesz uploadować?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jeśli chcesz, aby zawartość pliku została wykonana (skrypt się wykonał), to musisz to zmienić w ustawieniach serwera - dodać .jpg jako pliki, które przechodzą przez parser php.
AddType...itd. w httpd.conf Odradzam jednak. Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz, aby zawartość pliku została wykonana (skrypt się wykonał), to musisz to zmienić w ustawieniach serwera - dodać .jpg jako pliki, które przechodzą przez parser php. AddType...itd. w httpd.conf Odradzam jednak. Ale po co aż tak na około... xped: Skoro to twój skrypt do uploadowania na serwerze to po prostu wyedytuj go żeby przestał zamieniać rozszerzenia... po prawidłowym uploadowaniu pliku php robisz header("Location: plik.php") lub ewentualnie eval" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i ci się ten skrypt wykonuje... oczywiście musisz wprowadzić zabezpieczenia żeby pierwszy lepszy user ci nie rozwalił wszystkiego... Ten post edytował nowotny 21.02.2008, 13:16:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:13 |