![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam 2 linki (Linki 1, Link 2) jeden po drugim, po najechaniu myszką na którys z nich wyskakuje div z opisem.
Link 2 jest zaraz pod Link 1 i wyskakujący div z opisem dla Link 1 powinien przysłonić Link 2 i generalnie to robi tło oblewa Link 2 ale sam tekst Link 2 przebija. Dałem więc do diva z Link 1 "z-index: 2", pomaga jedynie w firefoxie, a IE7 nadal sie opiera. Pomaga jedynie nadanie wyższego indexu dla div`a oplatającego zarówno link jak i div z opisem. Czy tak powinno być? Która przeglądarka reaguje prawidłowo, czy może robie coś źle? Polecacie jakiś konkretny sposób na wykonanie własnych "chmurek"? Chodzi mi o to, czy budujecie jednego diva, następnie odczytujecie miejsce gdzie jest myszka i tam go wyświetlacie z odpowiednią zawartością? Czy może pod każdym linkiem ukrywanie diva, który ukazuje się po najechaniu myszką nad link czy obrazek...? Ten post edytował windman 15.02.2008, 21:01:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź to:
Niestety IE 7 ma (bynajmniej tak wnioskuję) to do siebie, że z-index działa tylko na elementach będących na tej samej wysokości w drzewie DOM. IE z-index bug Ten post edytował Kowalikus 15.02.2008, 22:36:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co zaproponowałeś działa, napisałem że pomaga jedynie zastosowanie z-index dla diva oplatającego.
Dowiędziałem się jednak, że to błąd IE (jakbyż inaczej). Dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:31 |