![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Używam do generowania wykresów na mojej stronie XML/SWF Charts 4.6. Wszystko pięknie się generuje, wyświetla itd, ale chcę teraz zaimportować do wykresu konkretne dane no i zaczynają się schody. W tutorialach piszą, że należy wypełnić tabelę zgodnie ze wzorem:
Chciałbym wypełnić tę tabelę danymi z bazy i tu mam problem. Mam plik wykres.php
oraz plik wspolczynnik.php gdzie jest definicja wykresu, oraz include "../charts/charts.php"; (zgodnie z manualem) Kiedy w pliku wspolczynnik.php probuje polaczyc sie do bazy wykres albo nie jest generowany w ogole (wyskakuje timeout) albo jest generowany wykres domyślny. Czy macie doświadczenie z używaniem tej biblioteki, a może mieliście podobny problem z wypełnieniem tabel źródłowych? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam, zajac Ten post edytował zaiac 12.02.2008, 19:54:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pokaż ten "wspolczynnik.php"... nikt tu nie będzie zgadywać...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę bardzo ale nic szczególnego tu nie ma oprócz tego co napisalem - połącznie do bazy i definicja wykresu, w ktorym chcialbym korzystac z danych z zapytan.
Plik o takiej tresci generuje domyslny wykres SWF Charts?!?!
Ok udało mi się dotrzeć do błędu. Niestety błędy sa trudne do zweryfikowania bo wyświetlany jest po prostu domyślny wykres - co znacza ze cos bliżej niezidentyfikowanego jest w kodzie zle ![]() Napotykam teraz kolejny problem. Chcialbym zeby w zaleznosci od zaznaczonych chceckboxow wyswietlane byly odpowiednie tabelki z danymi. Czy ktoś ma pomysł jak zbudować formularz zeby wyslac do rysunku ograniczenia ktore chce na nim nalozyc? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:08 |