![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Na swojej stronie uzyłem takiego skryptu aby nie było widac linków
Kod $urls=$id.".html"; if(file_exists("$urls")) { $file=fopen($urls,"r"); while($linia=fgets($file, 99)) { echo($linia); } fclose($file); } else{ echo("<p center\="" align="\"><b>Bł±d 404</b> I co dalej? <a href="%5C" javascript:history.back()\="">Powrót</a>"); } ?></p> Pozniej tylko daje linki w taki sposób Kod <a href="dzial.php?id=news1">Start</a> teraz w krasnalu mi smiga a na serwerze home.pl nie :/ Co moze byc problemem. Czy jest to bezpieczny skrypt ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co takie wygibasy... od tego jest include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... I co dalej? A co ma być...? teraz w krasnalu mi smiga a na serwerze home.pl nie :/ Co KONKRETNIE ci nie śmiga...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co takie wygibasy... od tego jest [manual\]include\[/manual\]... A co ma być...? Co KONKRETNIE ci nie śmiga...? Wszystkie linki jakie mam otwierają sie w krasnalu, natomiast na serwerze przechodzi odrazu do else. A co do tych wygibasów, to nie moj skrypt. Pochodzi z innego forum poniewaz ja sam raczej jestem zielony w php :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to skoro nie znajduje pliku to coś musiałeś źle zuploadować...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Czy serwer na home ma safe mode On...? znając życie, pewnie ma... poczytaj sobie co manual mówi na ten temat: file_exists" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...
|
|
|
![]()
|
|
Czy serwer na home ma safe mode On...? znając życie, pewnie ma... poczytaj sobie co manual mówi na ten temat: [manual\]file_exists\[/manual\]... czyli ze nie da sie sprawdzic czy plik istanieje dlatego wywala mi else :/ czy zamiast tego moge uzyc jakiegos porecznego bezpieczego skryptu ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 09:13 |