Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [www] Test osobowości
kilas88

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Test ten może pomóc Ci zdecydować o tym, jakiego rodzaju pracę chciałbyś wykonywać. Zawiera bowiem stwierdzenia obrazujące czynności, sposoby postępowania, zachowania oraz sposoby postrzegania otoczenia w różnych zawodach i na różnych stanowiskach pracy.

Proszę o oceny, opinie, sugestie, komentarze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował kilas88 9.02.2008, 03:01:10
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
.radex

-----

Wygląd jest bardzo ładny i przejrzysty, szkoda tylko, że walidator się czepia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Po za tym masz nierówno wycentrowany ten button "ROZPOCZNIJ TEST" - no chyba, że o to chodziło.
+Quote Post
kilas88

-----

Cytat(radex_p @ 9.02.2008, 08:41:04 ) *
Po za tym masz nierówno wycentrowany ten button "ROZPOCZNIJ TEST" - no chyba, że o to chodziło.
Takie było założenie, by przycisk ten był przesunięty do prawego marginesu, przesunięty o kilka punktów. Źle to wygląda? xP

Z tego co ja zauważyłem, to są tam następujące błędy:
- w kodzie html zawarłem trochę kodu css, trochę js - nie zagnieżdżałem do plików (przynajmniej nie wszystko, przez co wydaje się być trochę nieestetycznie),
- baza została słabo zoptymalizowana (wcześniej, gdy pisałem powiedziałem sobie - i tak za dużo ludzi na to nie wejdzie, nie będzie zbyt bardzo potrzebna nawet ta baza.. i tak też robiłem: userName varchar(255), userMail varchar(255), addDate varchar(255), addHost varchar(255), addBrowser varchar(255), itp)
- nie zabezpieczałem przed jakimikolwiek włamaniami, przez co zapewne łatwo byłoby komuś wyczyścić moją bazę danych czy coś..

Poza tym.. co jeszcze źle? Warto promować tę stronę? Wypozycjonować?
szczerze to zrobiłem ją z nudów, gdy gdzieś w internecie znalazłem 'pisemny' test osobowości, gdzie trzeba było sporo się namęczyć, by uzyskać jakiś wynik.

Ps. Validiator pokazuje mi taki błąd:
Cytat
Line 93, Column 7: XML Parsing Error: Premature end of data in tag html line 3.
</html>
I wiele innych tego typu błędów, prawie ze wszystkimi znacznikami.
O co chodzi dokładniej?
+Quote Post
grzesiek_g

-----

Cytat
40. <h1><a href="index.php" style="color: #FFFFFF;">Test osobowości</h1>
41. <p>sprawdź swoje zainteresowania<br>i predyspozycje zawodowe</a></p>

Cytat
<input type="hidden" name="checkForm" value="1">

Następnym razem zaznacz w walidatorze - pokaż źródło - masz linie z błędami.
Jak widzisz w tych przykładowych błedach nie masz zachowanej struktury XHTML - niedomknięte znaczniki, poprzetlatane elementy.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:03