![]() |
![]() |
--emes-- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam ponownie.
mam małe pytanie. otóż mam problem opisany w tytule i nie wiem jak go ugryźć. w bazie mam rysunek zapisany blobem, wyjmuję go z bazy, przeskalowuję i wyświetlam. w tej samej bazie, trzymam string z tekstem znaku wodnego. bez problemu mogę rysunek podpisać jakimś kolorem itp, jednak to co chcę osiągnąć, to nie podpis, a znak wodny - konkretnie taki oto efekt: ![]() znak ten tworzyć potrzebuję z tekstu, nie z przygotowanego na boku pliku png, z przezroczystącią na kanale alfa itp itd. ma ktoś może jakiś pomysł? |
|
|
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie wiem jak to będzie z nakładaniem tekstu na obrazku z przeźroczystością.
Rozumiem, że pliku nie chcesz, bo to będzie jakiś losowy tekst, tak? |
|
|
--emes-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dokładnie.
chodzi mi o to, że tekst znaku wodnego, zapisany jest konfiguracji galerii - kto jaki tekst chce, taki sobie wpisze - może więc powiedzieć, że będzie miał on pewne oznaki losowości :-) |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Możesz w takim razie stworzyć malutkie pliki png z literami A, a, B, b, C, c itd. i potem w ten sposób nakładać to na obrazek, wtedy nie będzie problemów z przezroczystością ;]
|
|
|
--emes-- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmmm - jakiś pomysł to jest :-)
dzięki na razie podpisuję pliki zwykłym tekstem - kolorem szaryn i czarnym, ale chciałbym temu tekstowi którym piszę po obrazkach nadać właśnie trochę przezroczystości... |
|
|
--emes-- |
![]()
|
Goście ![]() |
jakiś pomysł ktoś może ma?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |