![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Siemka!!!
Mam taki problem zrobiłem sobie katalog na serwie ze swoimi rzeczami (żaden plik html, php itp. sie do niego nie odwołuje) a mimo to ktoś wszedł do tego katalogu słyszałem o czymś takim ./ Ale to cofa wiec jak wejść w foldery, które są głębiej a nie sie cofać?? A nazwa folderu była skomplikowana Ps. Starałem sie pisac bezbłędnie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
no to tak mam katalog :
cos/blabla ktoś dostał sie do katalogu coś (zanl nazwe) ale nie zna nazwy dalszego katalogu, wiec jak do niego sie dostac?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą php możesz sobie wylistować wszystkie katalogi, które znajdują się na serwerze, co pozwoli Ci wejść do jakiegoś katalogu nie znając uprzednio jego nazwy. Nie wiem, czy dobrze Ciebie zrozumiałem, ale chyba o to Tobie chodzi.
|
|
|
![]()
|
|
chodzi mi o to że chce np wiedziec jakie katalogi są na ogame.pl (to jest tylko przykłąd) i to zrobic przes pasek nie przez php!! chodzi o to:
twojastrona/jakiskatalog/nieznajomykatalog twojastrona - wiadomo jakiśkatalog - znam jego nazwe i jusz sie do niego dostałem nieznanykatalog - nie znam jego nazwy a chcem sie do niego dostac jak tego dokonac?? I odrazu mówie ze żaden plik do niego sie nie odwołuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się.
Nie uważasz, że to byłoby ogromne pogwałcenie bezpieczeństwa? Pomyśl chwilę. Ktoś wchodzi na Twoją stronę i śmiga sobie po drzewie katalogów na dysku. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:57 |