![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam taki o to kod php:
powyzsza funkcja wyswietla tyle promowanych hodowli ile jest zapisanych w pliku config:
probowalem zastapic linie : $result = mysql_query("select * from katalog where promowanie='1' and status='1' order by id DESC LIMIT ".IL_PROMOWANYCH); 1 próba :
2 próba :
powyzsze nie dzialaja .... chodzi o to, ze w tej chwili sa ustalone 3 oferty promowane, a promowanych jest obecnie 11 i chcialbym by losowo byly wyswietlane 3. Moge prosic o pomoc ? Pozdrawiam Arek -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: order by random id
a: order by rand() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie: order by random id a: order by rand() było : order by rand(), tez nie dziala ![]() Pozdrawiam Arek -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Mi tam zawsze dziala, innym tez wiec i tobie powinno.
1)pokaz dokladnie jaki kod wstawiles po poprawkach 2)Napisz dokladnie co rozumiesz przez pojecie "nie dziala" -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mi tam zawsze dziala, innym tez wiec i tobie powinno. 1)pokaz dokladnie jaki kod wstawiles po poprawkach 2)Napisz dokladnie co rozumiesz przez pojecie "nie dziala" przepraszam, działa jest wszystko ok - popełniłem szkolny bład : order by rand() po rand była spacja .... ![]() Dzięki za pomoc Pozdrawiam Arek -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:52 |