![]() |
![]() |
-nie_mam_nicka- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiem, że już to było, ale nie znalazłem odpowiedzi w podobnych postach.
Plik dodawanie.php :
Chodzi mi o prosty skrypt dodawania danych do bazy, na razie bez żadnych zabezpieczeń. Co tu jest nie tak? Dane dodaje owszem, ale oprócz id i daty, reszta jest pusta. Zarówno pisanie $tytul = $_POST['tytul'];, jak i $tytul = $_POST[tytul]; nic nie daje. Albo coś mam źle w bazie danych ustawione albo w tym zapytaniu. magic_quotes mam na off, jeśli to jest potrzebne. Serwer mam na kompie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj coś takiego. Powinno działać.
jeśli dodawana $data ma być datą dodania newsa ( tak wynika z zapytania) to zamiast $data możesz dać NOW()
Ten post edytował miccom 28.01.2008, 00:26:56 |
|
|
-nie_mam_nicka- |
![]()
|
Goście ![]() |
Unknown column 'tytul' in 'field list' Nie działa. |
|
|
--MarcinP-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Podlacze sie troche pod pytanie, chociaz innej natury niz to w pierwszym poscie Jestem totalnie poczatkujacy jesli chodzi o php wiec nie bedzie to trudne pytanie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Otoz chcialbym wiedziec to w powyzszym przypadku powinno znalezc sie w pliku KonfigurujBaze.php ktory jest podany w dodawanie.php przy komendzie require_once ? no i jeszcze jak powinienem zmodyfikowac powyzszy kod podany w dodawanie.php zeby dodac dane do tabeli "typ" w bazie mysql na home.pl? gdzies trzeba w kodzie zawrzec login i haslo czy jak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jesteś początkujący poczytaj sobię lub poszukaj na forum fragmentów kodu, które służa do łączenia się z bazą, pobierania rekordów, dodawania tabel i kolumn z poziomy phpmyadmina. A pliku konfiguruj baze mozesz dać, np dane do łączenia z bazą, lub też dodatkowa same połączenie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Unknown column 'tytul' in 'field list'
To znaczy że nie znaleziono takiej kolumny w bazie. Musisz się połączyć z bazą. I sprawdź jakie masz kolumny w tabeli. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 01:34 |