![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mój problem dotyczy tego, że chciałbym mieć ocenę celującą z technologi informacyjnej (1 LO), a u nauczyciela który mnie uczy jest to prawie nie możliwe (nie jestem pewny czy komuś się już udało). Zrobiłem dla szkoły od nowa stronę www (tylko PHP, HTML, CSS, js, baza danych, bez grafiki, bo z tym sobie średnio radzę) ale za to jeszcze 6 nie dostanę... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif) Żeby ją otrzymać nauczyciel wymaga dowolnego certyfikatu (i zostało mi na zdobycie go niecałe pół roku), jakieś propozycje? Mieszkam raczej w niewielkim mieście (18k ludzi) i nie mam dostępu do żadnych większych uczelni (i niestety w sąsiednich miastach też ich nie ma)(a jak czytałem w internecie to tam się zdaje te certyfikaty). Co do tego co mógłbym próbować zdawać: html i css, php (bez oop), sql (a raczej wersja sqla z mysqla bo innych nie probowalem), jakies podstawowe rzeczy zwiazane z sieciami, windowsem, zabezpieczeniami... Ważne jest to, że jak już wspomniałem, mam pół roku i skończy się 1 klasa, a w drugiej i trzeciej nie mam już TI. Ten post edytował looimaster 27.01.2008, 13:39:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
chodzi ci o certyfikat dla strony szkoły??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
certyfikat dla mnie... strona tu nie ma (prawie) nic do rzeczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
mike --> napisalem co byłbym gotowy zdawać (php, html, sql, css, sieci, zabiezpieczenia, cos z windowsem...), zalezy mi na tym zeby zdać na pewno (łatwe), pokazać ten certyfikat i mieć ocenę.
Ten post edytował looimaster 27.01.2008, 13:54:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 4 Dołączył: 11.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no to poszukaj !
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ce...=Szukaj&lr= i zastanów się czy warto dla tej 6 |
|
|
![]()
|
|
terabit --> szukałem bardzo długo, znalazłem bardzo dużo ofert ale większość wymaga np. stawienia się we Wrocławiu na test (ja jestem na drugim końcu Polski), albo 2 lata się uczysz na kursie i po 2 latach możesz zdawać (u mnie w mieście nie mam gdzie się tak uczyć).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyby certyfikaty były dowolną pierdołą, którą można sobie zdać na piątkę do szkoły to ich sens byłby niewielki.
Możesz zdać na przykład: Zend PHP Certification. Jest to jedyny system certyfikacji z PHP. W Polsce mają go 32 osoby. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W szkolach srednich jest mozliwosc zdobycia certyfikatu ECDL (ale nie ma on chyba nawet zwiazku z html-em)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W szkolach srednich jest mozliwosc zdobycia certyfikatu ECDL (ale nie ma on chyba nawet zwiazku z html-em) Robiłem to wieki temu i tak, nie ma związku z HTMLem. To jest egzamin bardziej dla ludzi nie związanych z informatyką, aby potwierdzić podstawową znajomość komputera i pakietu Office (sic!). Każdy, kto ma styczność z komputerami co najmniej na średnim poziomie, powinien zdać to bez najmniejszego problemu. Natomiast co do certyfikatu Zenda, bez naprawdę dobrej znajomości PHP i ogólnie tematyki tworzenia aplikakcji internetowych, to nawet się nie bierz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wyskakujcie tutaj z certyfikatem Zend-a, pewnie nauczyciel nie wie co to za certyfikat, a na ocene celujaca w sredniej szkole bardziej usatysfakcjonowal by go wlasnie certyfikat z ECDL-a lub podobny, nie piszcznie tutaj o Zend!
Nauczyciel powinien juz postawic 6stke za wykorzystanie w sredniej szkole PHP, zapewne nie zna takze tego jezyku, a Zend ma znac? |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Po co komu 6 z IT na koniec w LO? Tylko nie mów że Ci do paska braknie ... x)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co komu 6 z IT na koniec w LO? Tylko nie mów że Ci do paska braknie ... x) Ja miałem 6 z infy na koniec liceum, powiedziano mi że dziewczyny na to lecą ... (niestety to kłamstwo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) )Swoją drogą myślałem, że certyfikat Zend'a ma więcej osób od nas z kraju, heh. Chyba pora się wziąść i być 33 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/czarodziej.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja pragnę wyrazić współczucie z powodu nauczyciela, wiem jak to bywa upierdliwe i jak może zatruć życie :/
I namawiam do nauki i zdania egzaminu ECDL, nic bardzo trudnego, a w przyszłości owocuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja proponuje napisać do dyrektora ew. kuratorium proźbę o komisyjny.... od zawsze się tak robiło i o ile mi wiadomo jeszcze tego nie zlikwidowali....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 23.01.2007 Skąd: Dys/Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja proponuje napisać do dyrektora ew. kuratorium proźbę o komisyjny.... od zawsze się tak robiło i o ile mi wiadomo jeszcze tego nie zlikwidowali.... Raczej nie da rady. 6 jest oceną ponad, to znaczy, że żeby ją dostać trzeba robić coś ponad program, a egzamin komisyjny jest z programu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak w ogóle to na cholerę Ci 6 z infy (TI) ? na studiach to nie patrzą czy miałeś 2,3,4,5 czy 6... w ogóle ich to nie obchodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) a uczysz się sam dla siebie więc powinna Ci wystarczyć świadomość tego że to potrafisz:) a nauczyciele "infy" w szkołach to zwykle nieudacznicy.. temu kto ma prowadzone zajęcia w odpowiedni sposób chyba wszyscy gratulujemy..
a odnośnie komisyjnego... to wiedz o tym żeby do niego w ogóle podchodzić to trzeba by dobrze znać wszystkie zagadnienia z Twojego programu nauczania... bo co z tego że potrafisz np. stworzyć własny kompilator, jeśli w Excelu nie potrafisz zrobić tabelki obliczającej średnią ocen... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował gam3r 2.02.2008, 10:34:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chłopak niechcący poruszył ważny problem. W php jest TYLKO Zend. Nic przed i nic po. A powinien istnieć system wielostopniowej certyfikacji. Zobaczcie sobie jak to jest rozwiązane w przypadku .NET i innych technologii Microsoftu. Od zera do bohatera (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zostaje ci wygrana olimpiady informatycznej na poziomie L.O. myślę że w tedy dostaniesz 6.
BTW> na komisie można dostać 6 wystarczy wykazać się w omawianej tematyce wiedzą wykraczającą ponad program. Wiem bo praktykowałem, ale tobie najwyraźniej mało zależy skoro nawet nie chciało ci się zorientować... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:14 |