![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem. Otóż pobieram z bazy pobieram jeden rekord w którym jest "tekst<br/>kolejny<br/>następny".
Na stronie wiadomo będzie wyglądać tak: tekstkolejnynastępny" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual A chciałbym uzyskać taki efekt czyli przed każdym wyrazem dodać znaczek + : + tekst+ kolejny+ następny" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Czy ktoś wie jak to zrobić, może jest funkcja jakaś do tego ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
1. Zrób explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual po znakach <br />
2. Dla każdego elementu otrzymanej w ten sposób tablicy doklej znaczek '+'
i tyle. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a co będzie z ostatnim znakiem bo wiadomo ,że będzie to tak wyglądać:
Cytat tekst + następny + kolejny + Pierwszy znak dodam a ostatni jak wtedy wykasować ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Skąd: Cardiff Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykład podany przed Cysiaczek wyświetli, jeżeli ostatnim elementem w tablicy jest "<br />":
+tekst + następny + kolejny + Jeżeli ostanim elementem tablicy nie jest "<br />" wyświetli Ci prawidłowo to co chciałeś, czyli: +tekst + następny + kolejny Ten post edytował eldo 26.01.2008, 14:36:09 |
|
|
![]()
|
|
trochę głupie pytanie ale to dział przedszkole. W więc gdzie tutaj mam dać moją zmienną z danymi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
Kod <?php $tablica=explode('<br />', $string); foreach($tablica as $key=>$value) { $tablica[$key]='+'.$value; } ?> Próbowałem wszelkich możliwych kombinacji... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź ale coś mi nie działa, zobacz:
<? $dodatki = "tekst,kolejny,następny"; $dod = str_replace(',', '<br/>', $dodatki); $tablica = explode('<br/>', $dod); foreach($tablica as $key => $value) { $tablica[$key] = '+'.$value; } ?> Pobieram nad gdzie są przecinki i zmieniam je na <br/> (enter ;P) a następnie do każdego dodaje + ale nic się nie wyświetla. Sama zmiana z , na <br/> ale druga funkcja dodania + nie działa :/ Dlaczego ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 749 Pomógł: 37 Dołączył: 3.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A nie lepiej po prostu tak:
no tak, ale początkowym zamiarem było zatrzymać to wszystko w tablicy. Pozdrawiam Chmura B. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 09:09 |