![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Mam tabele newsy i w niej znajdują się zarówno newsy o typie 2 jak i 3. Przy pobieraniu chce aby 4 newsy były pobierane jednego typu i 4 drugie i segregowane na podstawie daty dodanie, wszystko chce zrobić w funkcji i ma problem jak to zrobić, żeby nie powielać zbytnio kodu. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niezbyt chyba mnie zrozumiałeś, jak problem by był tak łatwy to bym się nie pytał. Chce pobrać z bazy 4 newsy z każdego typu i później je wyświetli w kolejności typ1 [4 newsy], typ2 [4 newsy], typ3 [4 newsy] itd..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Skąd: Cardiff Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisze tylko moj tok myslenia
pobierasz z bazy 4 newsy typu 1 i ladujesz do tablicy pobierasz z bazy 4 newsy typu 2 i ladujesz do nastepnej tablicy pobierasz z bazy 4 newsy typu 3 i ladujesz do nastepnej tablicy nastepnie laczysz te tablice w jedna i sortujesz wedlug pola gdzie masz date pozdrowionka |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 12:47 |