![]() |
![]() |
-xpenguine- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
pracuję właśnie nad prostą (pewnie z Waszego punktu widzenia ![]()
plik mainmenu.php w uproszczeniu wygląda tak: Natomiast prawa komórka tabeli zawiera kod, includujący podstrony z menu.php:
A teraz mój problem ![]()
No i wszystko pięknie, gdyby po kliknięciu nie includowało mi zarówno treści podstrony, jak i strony do której prowadzą te linki ![]() Co zatem zrobić, żeby na przykład: wyświetlało się tam gdzie , ale nie jednocześnie z tą podstroną? Bardzo proszę o wyrozumiałość i dziękuję za pomoc ![]()
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jakąś podstronę gdzie masz taki problem, zapewne stosujesz do wywołania następnej strony $_GET, lepiej byłoby zastosować case, dlaczego? Masz tu taki przykład:
Wywołujesz stronę tak index.php?id=strona1, oczywiście nazwy możesz sobie zmienić i includowane pliki. I teraz jak już masz taki szkielet np w pliku 1.php tworzysz znow switch-a:
I wywołujesz ją tak index.php?id=strona1 lub index.php?id=strona1&go=dee -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 3 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jeszcze prosciej:
Jezeli po kliknieciu w 1 istnieje strona 1.php to wczyta jej zawartosc... |
|
|
-xpenguine- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuję pięknie
![]() "Zmiksowałam" sobie Wasze dwa sposoby, troszkę przeinaczyłam, ale najważniejsze, że działa. @adameq - troszkę nie o to mi chodziło, bo podałeś po prostu łatwiejszy sposób includowania tego, co już miałam. Ale w połączeniu z poprzednim postem jest ok ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:53 |