![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Rabka Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jak ograniczyć wybrane rekordy z bazy do np. 3 ostatnio dodanych. mysle ze zagadka tkwi w tym wierszu ale co bym nie pozmieniał to albo wynik jest 0 albo sie zapętla. Pomóżcie
while($rowsy_news=mysql_fetch_array($wynik_news)) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To robisz tak:
Nie wiem, czy gdzieś nie pomieszałem, szybko pisałem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Rabka Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeszcze jedno pytanie odnośnie zapytania: mam taki kod
$sql_all = "SELECT SUM(licznik) AS licznik FROM stat"; $licznik_all=mysql_query($sql_all, $polacz) or die(mysql_error()); echo "zliczone".$licznik_all; i wywala mi bład: zliczone Resource id #6 jak sobei z tym poradzic? ps. chyab nie działa na stronei tagi PHP SQL XML itp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 16 Dołączył: 18.10.2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz wyświetlać dane z tabeli przez php to robisz tak:
|
|
|
![]()
|
|
Ale mi chodzi o to zeby sql mi zsumował wartości wszystkich rekordów z kolumny licznik. Kolumna licznik jest INT i ma rózne wartości.
|
|
|
![]()
|
|
To to polecenie SQL, które zrobiłeś jest poprawne, a przez ten kod php, który Ci podałem wyświetlisz sobie ten wynik na stronie.
|
|
|
![]()
|
|
O tak. Super wielkei dzienki. Działa. Miłego popołudnia dla Ciebie!!!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 20:25 |