![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2007 Skąd: Katowice/Goleniowy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze mi ktoś to wytłumaczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) niby wszystko dobrze sprawdzałem kilka razy, kombinowałem i niec. Unknown database 'bazaresource id #2'
nazwa bazy jest poprawna "baza" , moze niech sprawdzi to ktoś bardziej zaawansowany...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie
tylko
poszukaj edytora z kolorowaniem składni PHP - polecam kED - to takie błędy będziesz widział od razu... powodzenia. Ten post edytował nevt 17.01.2008, 18:59:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2007 Skąd: Katowice/Goleniowy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie chodzi o to... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif)
przypadkiem usunołem ten cudzysłów ja wklejałem skrypt, zawsze zmieniam hasło na forum bo mam wszedzie to samo:) używał Dreamweavera. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w natepnej linice znowu błąd...
a powinno być
tylko nie pisz, że to też pomyłka przy wklejaniu skryptu... |
|
|
![]()
|
|
dzieki bardzo chodziło o przecinki, tam gdzie mówiłeś i w VALUES a i mam jeszcze jedno pytanko dotyczące takiego błędu:
zeby było fajniej to odrazu cztery wyskoczyły:/ dotyczą drugiej tabeli Warning: extract() [function.extract]: First argument should be an array in C:\xampp\test\index.php on line 172 Warning: extract() [function.extract]: First argument should be an array in C:\xampp\test\index.php on line 183 Warning: extract() [function.extract]: First argument should be an array in C:\xampp\test\index.php on line 172 Warning: extract() [function.extract]: First argument should be an array in C:\xampp\test\index.php on line 183 i jeszcze raz dzieki za tamto:D
musiałem skrucic troche skrypt 172 odpowiada wierszowi 11 a 183 odpowiada 22 Ten post edytował powertee 17.01.2008, 19:57:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 172 odpowiada wierszowi 11 a 183 odpowiada 22 tego sie mozna bylo domyslec, poniewaz PHP wyraznie napisal gdzie jest blad i z czym. sprawdz co $row_a i $row_d uzyj print_r() lub var_dump() |
|
|
![]()
|
|
musisz użyć mysql_fetch_assoc() zamiast mysql_fetch_array(), funkcja extract() potrzebuje tablicy asocjacyjnej...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:58 |