![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema
Mam DIV-a z style overflow:auto - wygląda jak Iframe. Do tej ramki wrzucam sobie rozmowę chatową, ale jak się ramka kończy i zaczyna się scrolowanie to widać górę rozmowy, a to co świerze jest na dole (bug). jak przescrolować div-a za pomocą JS-a? Próbowałem dać tak jak jest w window tylko, że document.getElementById("main").scrollBy(0,50); - ale nie działą. jakiś pomysł, żeby div był przescrollowany na sam duł za każdym razem?? -------------------- ==============================================
Bo ja jestem Wróbelek Htmlek ============================================== |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema Mam DIV-a z style overflow:auto - wygląda jak Iframe. Do tej ramki wrzucam sobie rozmowę chatową, ale jak się ramka kończy i zaczyna się scrolowanie to widać górę rozmowy, a to co świerze jest na dole (bug). Co to znaczy "wrzucam sobie"? Wkladasz tekst do DIVa, kod HTML czy co? Cytat jak przescrolować div-a za pomocą JS-a? Próbowałem dać tak jak jest w window tylko, że document.getElementById("main").scrollBy(0,50); - ale nie działą. jakiś pomysł, żeby div był przescrollowany na sam duł za każdym razem?? Metoda scrollBy jest mozliwa tylko w przypadku obiektu Window ---> W3C Schools sa tutaj pomocne. Nie do konca rozumiem jak to mozliwe, ze nie widac "reszty" - podejrzyj w takim razie alertem czy inszym ustrojostwem czy we wspomnianym DIVie w ogole w VALUE masz caly wklejony tekst. Daj znac i bedziem myslec dalej Chlebik -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać
![]()
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:37 |