![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Przeczytałem manual, przeszukałem forum, przeszukałem google i nie znalazłem. Co chcę zrobić? Otóż pracuję na przypomnieniem hasła. I tak. Aby przypomnieć ( a właściwie ustalić nowe) hasło user podaje e-mail podany podczas rejestracji, jeśli e-mail jest poprawny wyświetlam pytanie( które user podał podczas rejestracji) i user wpisuje odpowiedź. Wysyłam odpowiedź do skryptu sprawdz.php.
I jeśli odpowiedz podana jest taka sama jak odpowiedź w bazie danych chcę wysłać e-mail do usera z wygenerowanym nowym hasłem. Ale stanąłem na tym
i nie wiem jaką komendę( zapytanie) tu wpisać aby został wysłany e-mail na adres $email. Proszę o pomoc za którą bardzo dziękuję . Pozdrawiam. miccom Ten post edytował miccom 11.01.2008, 10:36:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: $query = "SELECT 'odp' FROM user WHERE 'email'='$email'";
a: $query = "SELECT odp FROM user WHERE email='$email'"; nazw kolumn nie bierze sie w ciapki bo traktowane so wowczas jako tekst a nie kolumna. Od biedy mozna brac w `` Po drugie: to czego nie wiesz? Jak wyslac maila? Zainteresuj sie klasą PHPMailer Cytat Wysyłanie e-mail z poziomu mysql. I zmien ten tytul... z poziomu mysql zadnego maila nie wyslesz. Od tego masz php.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawione.
Chcę automatycznie wysłać maila po sprawdzeniu pewnych danych w bazie. Dla mnie to nie takie oczywiste;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to dlatego ci mowie: zainteresuj sie klasą PHPMailer.
POzatym masz jeszcze pare bledow. mysql_query zwraca resource a nie wartosc. musisz uzyc mysql_fetch_array. pozatym w if nie = a == - jest roznica, jak nie wiesz jaka to zainteresuj sie manualem.
|
|
|
![]()
|
|
Witam. Już doszedłem do tego. Serwer na którym "stoją" te skrypty ma wyłączoną funkcję mail()
Dla szukających podobnych skryptów zamieszczam je poniżej z komentarzami. przypomnienie.php
i skrypt wysyłający e-maile wyślij.php
U mnie działa, jeśli komuś sie przyda coś takiego- to bardzo fajnie. Pozdrawiam. miccom |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:19 |