![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto problem:
Posiadam tabele w której są wpisy ilości głosów i średniej, chciałbym napisać takie zapytanie do bazy danych aby zwrócił mi wynik posortowany wg. najwyższej średniej a następnie wg. ilości głosów. Mój problem polega na tym że chce aby to sortowanie odbywało sie powiedzmy np. na 50 wierszach z największą ilością głosów. Chciałem załatwić sprawe jednym zapytaniem mysql, ale powoli trace nadzieje na rozwiązanie... Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powodzenia... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hmmmm coś mi to nie chce działać, gdzie robie błąd?
Edit: W końcu doszedłem do tego w czym tkwił błąd, miałem server z mysql w versji poniżej 4.1 czyli podzapytania nie działały. Ostatecznie poprawny kod to:
Witam ponownie. Niestety mój serwer ma mysql 4.0.26 i podzapytania nie działają. Czy jest możliwość innaczej napisać powyższe zapytanie aby to działało na starszych wersjach mysql'a? Ten post edytował Leszczu2010 21.01.2008, 12:12:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:00 |