![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze pamiętam to przeglądarka (jeszcze do niedawna) wyświetliłaby obrazek logo.jpg a po najechaniu obrazka myszką, pojawiał się opis zawarty w alt. Teraz już tak nie jest. W jaki sposób mogę to osiągnąć bez zaprzęgania do tego JS? Jest to wogóle mozliwe? -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeglądarki nigdy tak nie reagowały. BadzIEwIE owszem.
Twoje błędne wyobrażenie wynika z niewiedzy i ogłupiającego przyczajenia do IE. Do definiowania zawartości dymku nad obrazkiem (nad linkiem również) od zawsze służył atrybut title. Alt definiuje domyślny tekst, który wyświetli przeglądarka w chwili kiedy nie uda jej się załadować obrazka. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeglądarki nigdy tak nie reagowały. BadzIEwIE owszem. Twoje błędne wyobrażenie wynika z niewiedzy i ogłupiającego przyczajenia do IE. Reagowały, reagowały.. Nie chce mi się szukać starych wersji, sprawdzać i wkljać screena bo nie mam czasu. Do definiowania zawartości dymku nad obrazkiem (nad linkiem również) od zawsze służył atrybut title. Byłem przekonany, że title odnosi się tylko do linku. Dzięki za pomoc. Alt definiuje domyślny tekst, który wyświetli przeglądarka w chwili kiedy nie uda jej się załadować obrazka. A to wiem. pzdr -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:35 |