![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z poniższym kodem:
I z jakiegos powodu wynik nie jest taki jaki być powinien. Tzn. dane wejsciowe są następujące: Cytat Mickiewicz Adam`Dziady`PWN`1985`456123-987-987`powiesc`literacka`Nudna ksiazka ale co robic to lektura jest Sienkiewicz Henryk`Potop`PWN`1992`1236-9875-4865`powiesc`historyczna`Fajna lekturka A wyswietlając nie sortuje mi wszystkich inf o danym zbiorze tylko uklada tytuły książek, czego wynik jest następujący: Cytat Autor: Mickiewicz Adam Tytuł: Potop Wydawnictwo: PWN Rok wydania: 1985 Numer ISBN: 456123-987-987 Gatunek: powiesc Gatunek: literacka Opis: Nudna ksiazka ale co robic to lektura jest Autor: Sienkiewicz Henryk Tytuł: Dziady Wydawnictwo: PWN Rok wydania: 1992 Numer ISBN: 1236-9875-4865 Gatunek: powiesc Gatunek: historyczna Opis: Fajna lekturka I co najważniejsze moje pytanie brzmi: Gdzie popełniłem błąd, że nie przenosi wszystkich inf tylko te co sortuje
Powód edycji: dodalem tag i bbcode (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj...
Błąd w twoim skrypcie polega na posortowaniu tylko tablicy tytułów, dlatego tylko to Ci prawidłowo wyświetla. W moim rozwiązaniu skorzystałem z tego, że każdy element wpisu ma taki sam klucz w każdej z twoich tablic (autor, tytuł itp), więc najprościej wydawało mi się posegregować elementy przy zachowaniu klucza, a następnie wykorzystać te klucze przy wyświetlaniu reszty danych każdego rekordu ![]() kod poniżej...
Zrobiłem to tak na szybko, ale nie powinno być źle... a nawet jeśli to pewnie już będziesz wiedzieć gdzie szukać ![]() PS: używaj odpowiednich znaczników zamiast cytatu do wyświetlania kodu php ![]() Ten post edytował BibDeep 25.12.2007, 14:35:24 -------------------- Personal Portfolio: http://www.klodzinski.pl/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc.
Wcale za bardzo nie zakręciłeś, wszystko jest napisane zrozumiale. Ps. Na przyszlość będę już używał odpowiednich znaczników. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 10:38 |