![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Skąd: Brzozów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z zainstalowaniem propela.
Robie wszystko według instrukcji http://www.gajdaw.pl/bd/propel-tutorial/p3.html php, phing oraz pear dzialaja z wiersza polecen(pracuje na Windowsie) creole nie mam jak sprawdzic. Teraz próbuję wygenerować klasy z Propela i dostaję nstępujący komunikat:
Ścieżki w include path mam takie same jak w instrukcji sprawdzałem kilka razy i ciągle nic. Plik o który się czepiama postać:
ścieżka w php ini poprawna(według instrukcji) include_path = ".;c:\php\phing\classes;c:\php\smarty\libs;c:\php\creole\classes;c:\php\creole\classes\jargon;c:\php\PEAR;c:\php\propel\runtime\classes" Coś na pewno ze ścieżkami tylko gdzie to zmienić?? Może dodać jakąś zmienną środowiskową? Ten post edytował radziowi 23.12.2007, 14:03:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taż miałem problem podobny do twojego.
Dałem skrypt, który jest poniżej. Ten skrypt uruchamiam jeśli chce wygenerować bibliotekę obsługująca moją bazę. Skrypt znajduje sie tam, gdzie mam plik schema.xml itd Tak jak jest opisane na stronie http://www.gajdaw.pl/bd/propel-tutorial/ Polecam odrazo zaznajomić sie z DBDesigner + propel , które tez jest na stronie www.gajdaw.pl. nazwa pliku: generuj.bat o treści: path C:\wamp\bin\php\php5.2.5 C:\wamp\bin\php\php5.2.5\propel-gen.bat Oczywiście musisz wsiąść poprawkę na ścieżki bo możesz mieć gdzie indziej zainstalowany PHP Ten post edytował kaniagandzowski 24.12.2007, 16:38:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Skąd: Brzozów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź. Problem był jednak inny strasznie głupi ale zeszło mi kilka dni z tym. Pliki miałem włożone w katalogu C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\turystyka\ , a nie wiem co czy propel czy co nie czyta Program Files przerw i to był problem ze ścieżkami mu się pomieszłąo i takie cuda wyszły.
Teraz czas obczaić tego Propela bo z tego co czytałem to bardzo przydatne narzędzie:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:13 |