![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam w bazie kolumne p_wiadomosci i w niej znajduja sie tytuly wiadomosci Tytul1Tytul2Tytul3 i chcialbym aby dane z tej kolumny byly zapisywane w osobnych zmiennych, czyli $a = Tytul1 $b = Tytul2 Czy da sie porcjowac wyniki w takiej formie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, da radę, zapytam tylko z ciekawości : po co ?
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teoretycznie to dziala, ale jest taki problem ze w jednej zmiennej jest przypisana cala wartosc kolumny, wiec praktycznie nic mi to nie daje
(chyba ze zle cos robie) |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi, pokaż kod.
|
|
|
![]()
|
|
Przypomne ze mam kolumne w ktorej jest kilka informacji i chcialbym aby kazda z nich zostala przyporzadkowana osobnej zmiennej, moze byc rowniez w tablicy, chodzi mi o sam efekt |
|
|
![]()
|
|
Zamiast:
daj:
A następnie na tablicy vars operuj funkcją foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. P.S. Po co chcesz przypisywać to do zmiennych skoro wyświetlasz to w pętli? |
|
|
![]()
|
|
Oto rezultat:
Moze zla terminologia sie podlugiwalem, wiec sprobuje to tak wytlumaczyc: __________ | nick|Wyniki | | |Wynik1| |Aga |Wynik2| |____|______| i chcialbym aby: $a = wynik1 $b = wynik2 Jezeli da sie w inny sposob niz w petli to bedzie 'fajnie' |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~webdicepl Napisałem ładowanie danych najpierw do tablicy, a potem do zmiennych poprzez extract ponieważ nie bardzo ufam {}. Już w kilku przypadkach jest, bądź zapowiadają, że będzie depraciated.
-------------------- --------------------------------------------------------------------------------
weblog.axent.pl -------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:34 |