![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
przeniosłem swoje skrypty na inny serwer , i okazuje się że nic sie nie wyświetla ,to znaczy jest pusta strona , i na niektórych kilka linków , co może być?. Na przykład wchodzę na stronę , przekierowuje mnie do logowania (jest napis że nie zalogowany i doonuje przekierowania do logowania) , odpala się strona do logowania , ale biała , nic na niej nie ma. Kurcze jestem załamany. Może coś z kodowaniem? U mnie lokalnie na kompie to wszytko działa , błagam o pomoc pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 2 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może korzystasz z funkcji, które nie są dozwolone na serwerze, a z baza danych jest wszystko oki?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ja raczej obstawiałbym wyłączone register_globals. Dla testów daj sobie na początku swojego skryptu:
i analogicznie dla $_GET itd. Ewentualnie sprawdź w jaki sposób przechodzisz do trybu PHP; jeśli tak <? to spróbuj zmienić na <?php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisałem na początku skryptu to
<?phpextract($_POST);?> , i dalej strona biała na dodatek , w jednym miescu przy logowaniu miałem błąd w kodzie to też nie pokazuje błędu tylko biała strona. dla przykładu mam taki skrypt do logowania , na moim komputerze działa , a na serwerze jest tak że jak wpiszę w przeglądarce nazwę skryptu np. poczatek.php to jestem przenoszony do strony logowania tutaj na razie ok. a nastepnie jak sie zaloguję i wcisne ok , to powinienem zostac przeniesiony do strony którą chciałem otworzyc a tu nic , biała strona a w adresie nadal logowanie.php , nawet nie pokazuje że wpisuję błędne hasło , bo juz próbowałem. zobaczcie to mój skrypt logowanie.php
PS. juz chyba wiem , jak sie okazuje przeniosłem sie na MSSQL , i pewnie moje wszystkie zapytania do baz są złe , musze gdzieś znaleźć na necie jak powinny wyglądać poprawne zapytania Kombinuje teraz , ale nie chce mi zadziałać ten skrypt z logowaniem , to znaczy zabezpieczenie działa , bo zostaje przenoszony do strony logowania , wpisuje hasło i login , ale potem nie przenosi mnie nigdzie , i wyświetla sie tylko biła strona z adrese w przeglądarce login.php pewnie cos mu sie nie podoba , tylko co? , ponoć ISS ządzi się swoimi prawami , tyle roboty , i musze wszystko od nowa sprawdzać . no i dalej nie wiem gdzie mam błąd , usunąłem jedną linię poprawiełm komendy z mysql na mssql ale teraz mam cały czas że niepoprawna nazwa uzytkownika lub hasło ,choć zmienne są przesyłane pomocyyy!
Ten post edytował kozioł 20.12.2007, 14:46:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:48 |