![]() |
![]() |
--kay-- |
![]()
|
Goście ![]() |
1. Więc pisze sobie teraz skrypt, który kożysta z pliku txt (baza danych), i tu moje pytanie:
Jak zabezpieczyć ten plik, żeby ktoś nie mógł wejść np. tak: www.omgf.pl/bazadanychh.txt ![]() 2. Możecie mi powiedzieć, jak z poziomu PHP odszukać linike w XML i zmienić ją? przykładowo otwieram plik nonsens.xml szukam liniki xml=5 i zmieniam ją z poziomu php na xml=10 ![]() Prosze o pomoc ![]()
Powód edycji: Zmiana nazwy tematu /~strife/
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad 1. .htaccess
Ad 2. simple_xml" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ? -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lub 1. umiesc plik powyzej wwwroot
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 2 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
powyższe zabezpieczenia są OK. do skryptów wykonywanych na serwerze, ja natomiast mam teraz taki problem że chce zabezpieczyć plik playlist.xml który jest dołączany w kodzie javascript strony w postaci: Cytat new SWFObject("player.swf", "player", "220", "265", "9", "#000000"); so.addVariable("playlist", "../playlist.xml"); Co do strony html to można ją zabezpieczyć programem HTML Cipher przed podglądem ale pliku xml już nie można bo nie zostanie właściwie odczytany przez przeglądarke. Jeżeli macie jakieś pomysły to będe ogromnie wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam Marcin Ten post edytował carster 6.01.2008, 23:26:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:38 |