![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeglądałem forum, porad dot cenzurowania słów jest kilka, ale wiedziałem że większość ludzi miało problem z wielkością liter :]
W moim przypadku problem jest troszkę inny..
Pętla foreach jest iterowana po tablicy której indeksy zawierają po jednym wyrazie zapodanego tektu $content. Ja już mówiłęm z wielkością znakół nie ma problemu, natomiast jak jak to zmodyfikować żeby np dla cenzurowanego słowa *pa wyszukiwał wszystkie wyrazy kończące się na pa i je też cenzurował ? Próbowałem foreacha zmienić tak:
ale tak jak się domyślałem, trochę przekombinowane i kończy się tak: Notice: Array to string conversion in ... on line 657 Warning: eregi_replace(): REG_BADRPT in .. on line 657 Warning: in_array(): Wrong datatype for second argument in ... on line 657 dla każdego wyrazu w tekście.. Linijka 657 to oczywiście
Ma ktoś jakies sugestie / pomysły ? ![]() Ten post edytował macek 17.12.2007, 12:25:02 -------------------- Bez takich avatarów - moderator
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje zajrzeć do manuala i sprawdzić jakie typy powinna przyjmować funkcja in_array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual oraz jakie typy powinna przyjmować i zwracać funkcja eregi_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
Ten post edytował PUPI 17.12.2007, 12:37:08 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki testom już do tego doszedłem :]
Chąc nie chąc - to nie rozwiązuje problemu ![]() Nikt nie ma pomysłu na to ? ;\ -------------------- Bez takich avatarów - moderator
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:33 |