![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
zastanawia mnie jedna rzecz w CI. Zmieniłem nieco strukturę katalogów i aktualnie prezentuje się ona u mnie następująco: Kod / -- application ---- backend ------ config ------ controllers ------ itd... ---- frontend ------ config ------ controllers ------ itd... -- public_html ---- .htaccess ---- index.php ---- backend.php -- system ---- cache ---- codeigniter ---- itd... W jaki sposób stworzyć jeden plik konfiguracyjny np. database.php odnoszący się zarówno do backendu jak i frontendu? Aktualnie są to 2 różne pliki więc jest konieczność wpisywania danych w obu. Obejścia typu np. tworzenie stałych i wstawianie ich w tablice konfiguracyjne są dla mnie oczywiste - pytam czy jest możiwość takiego skonfigurowania CI aby działało w ten właśnie sposób. Ponadto: jak wyglądałaby sprawa ze wspólnymi modelami? Pozdrawiam: pion |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro wymyslasz taka strukture katalogow to juz musisz sam pomyslec:)
jakbys korzystal z narzuconej przez CI sprawa jest prosta. w kontrolerach robisz dodatkowe metody np z prefixem BACKEND. do tego dodajesz ACL, w tych metodach backendu ladujesz inny widok niz frontend i juz masz panel administracyjny. wiem ze troche nie odpowiadam na twoje pytanie, ale moze jednak zmienisz zdanie:) a jak nie to olej CI i poczekaj na kohane. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Właśnie w ten sposób zrobiłem ostatnio i pliki nieco się rozrosły. Można w sumie robić osobne kontrollery i może to będzie najsensowniejsze wyjście. Tak czy siak dzięki za zainteresowanie.
PS: na Kohana oparłem ostatni projekt i miałem nieco problemów... jednak jeszcze za wcześnie aby cokolwiek na niej robić :/ a szkoda. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak mowisz, jezeli chcesz koniecznie oddzielic to kontrolery do administracji zrob inne, z inna nazwa i po klopocie.
z co do kohany to narazie za wczesnie, bo ciagle cos zmieniaja i sa to czasem wieksze zmiany. juz niedlugo finalna wersja 2.1 ktora bedzie juz wersja umozliwiajaca pisanie kolejnych serwisow:) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:46 |