![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() 1.Nawet jak nic nie wpisze w formularze , to i tak ddaje mi puste pola ,chciałbym usunąć tą niedokonałośc w moim skrypcie 2.o to ze juz od tego dłubania w tym skrypcie juz mi sie myli , czy dobrze robie mechanizm błedów , bo niby dobrze ale one nie do końca działaja dobrze. Mam nadzieje ze mi pomozecie . Prosił bym o podanie przykładów kodu i co robie zle ![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
To jest źle
powinno być tak:
i na zewnątrz
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzinx za odpwoiedz ale mam problem z tym ze nioe wiem jak zablokować dodawanie pustych rekordów do bazy , tzn np jak wywołam strone rejestruj.php lub wysle pusty formularz t i tak sie dodaje . Szukałęm w necie ale nic sesownego co by mi pomogło nie znalzłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 10.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed dodaniem rekordu do bazy sprawdzaj, czy zmienne w $_POST (tj. login, haslo) są ustawione. Możesz to najprościej zrobić używając instrukcji warunkowej.
-------------------- this world means nothing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej wykorzystaj FilterIterator, wrzuć po prostu całą tablicę $_POST i sprawdź, co wywala. I potem:
I tyle, Pozdro ![]() -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
matix możesz dać przykład bo nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi i jak mam sie za to zabrać ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie wstawiam Kawałek kodu z FilterIterator (ja go wykorzystuję w moim fw, aby sprawdzić, aby pousuwać kilka konkretnych plików z mapy używanej do autoloadu):
Wykorzystujesz to np, tak:
W twoim przypadku byłoby to:
Pokombinuj. Bardzo fajne, wydajne i przede wszystkim obiektowe i przejrzyste rozwiązanie. Pozdro, Matix. Ten post edytował matix 14.12.2007, 15:07:48 -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
Cysiaczek .Twoje rozwizanie może jest poprawne ale prawde mówiac wywala mi dziwny błąd
Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'b�ad nie poda�es loginu' in C:\AppServ\www\log_rej\rejestracja.php:25 Stack trace: #0 C:\AppServ\www\log_rej\rejestracja.php(69): Rejestracja->sprawdzanie_formularza() #1 {main} thrown in C:\AppServ\www\log_rej\rejestracja.php on line 25 o to kawałek tej klasy ![]()
Dodaje też spradzanie czy login i haslo zostało wpisane , ale to tak nie działa i tak mi sie puste rekordy dodaja do bazy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Dzin za odpowiedz, ale sam sie tego dopatrzyłem bo dwa razy wywołanie tej samej funkcji poza klasa
![]() Witam ponownie ![]()
Bardzo bym prośił o pokazenie tego jako kodu .troche mi gupio że w php pisze już ponad 1,5 roku a i tak mało wiem i nie do końca wiem jak cos zrobić, ale człowiek uczy sie przeż całe zycie ![]() Witam już wyrywam sobie włosy z głowy i już trace cierpliwość kk.... ![]() Czy któryś z bardziej doświadczonych programistów niż ja może mi wkońcu pomóc. Prubuje zrrobić system błedów ale wogole mi nie wychodzi ,też wogóle nie dodaje wartości do bazy nie wiem może juz za długo przy nim siedze i nie widze błędów .Bardzo prosze o pomoc. , i żeby ktoś pokazał mi to w kodzie jak to powinno być . ps:Jeszcze tyle zcasu sie nie męczyłem z takim skryptem ![]() ![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:34 |